Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Lokakuun peliohjelma liikkeelle Vaasassa

Tiistai 2.10. 18:30 VS.

Syyskuu on takana, ja joukkueilla pelattuna 6-8 ottelua. Syyskuun viimeisessä pelissään SaiPan kaatanut Tappara pelaa tiistaina vieraissa Vaasassa, jossa vastassa on lauantaina Ässät Porissa voittanut Sport.

Sport on pelannut kuusi ottelua ja on sarjataulukossa sijalla 10 kaksi pistettä seitsemän ottelua pelannutta Tapparaa edellä. Kirvesrintojen erikoisuutena on se, että se on ottanut kaikki voittonsa ja pisteensä lauantaipeleissä – tosin jälleen kerran otteluotanta on niin pieni, ettei asia ole sinänsä millään tasolla merkittävä. Joka tapauksessa tällä viikolla haetaan kauden ensimmäisiä sarjapisteitä myös arkipeleistä.

Vaasassa on viime kauteen verrattuna täysin uusi valmennus ja puolisen joukkuetta uusia pelaajahankintoja. Uusi päävalmentaja on Ari-Pekka Pajuluoma. Liiga-peleistä tuttuja uusia pelaajia ovat maalivahti Sami Aittokallio, puolustajat Valtteri Viljanen ja Jyri Niemi sekä hyökkääjät Roope Talaja ja Toni Kallela. Heidän lisäkseen miehiä on tuotu Mestiksestä, Nuorten SM-liigasta, Ruotsista, Saksasta, Norjasta ja AHL:stä. Ulkomaalaisista nimekkäin on kuuluisaan NHL-Sutterien sukuun kuuluva Brody Sutter. Kauden alkamisen jälkeen ensimmäinen uusi ulkomaalainen (T.J. Foster) on saanut jo lähteä ja tilalle on tullut Lukosta toinen ulkomaalainen Valentin Claireaux.

Sportin pistekärjessä kuuden pelin jälkeen ovat Joel Kiviranta ja uusi kanukki Sutter, joilla kummallakin on tehot 3+2. Tapparassa käväissyt Toni Kallela on syöttänyt viisi maalia ja vielä lyhyemmin Tapparassa vilahtanut puolustaja Victor Westermarck on tehnyt jo kolme maalia. Maalivahdeista Aittokallio on pelannut neljä peliä ja Mika Järvinen kaksi.

Tapparan maalissa Christian Heljanko on startannut kaikki pelit, kun Niklas Bäckström viikonloppuna vähän sairastelikin. Pistepörssin kärkeä pitää Tomáš Záborský, jolla on seitsemässä pelissä tehot 3+6. Niko Ojamäki on tehnyt neljä maalia, ja Valtteri Kemiläinen on koko Liigan puolustajien pistepörssin kärjessä tehoin 3+3. Viime viikonlopun peleistä Tapparalla oli sivussa Bäckströmin lisäksi Jere Karjalainen ja Juho Rautanen.

Tiistain Sport-keikan jälkeen Tappara pelaa tällä viikolla vielä torstaina kotona Kärppiä vastaan ja lauantaina vieraissa JYPiä vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)