Maanantaina neljäs peli kuuteen päivään

Maanantai 3.12. 18:30 VS.

Tapparan hurja tahti kiekkoliigassa jatkuu erikoisena pelipäivänä maanantaina, jolloin se pelaa jo neljännen pelinsä kuuden päivän sisään. Kaikki kolme aiempaa peliä tässä ruuhkassa ovat päättyneet voittoon, mutta miten käy neljännessä, kun Hakametsään vieraaksi tulee Ässät?

Härkäviikollaan Tappara on voittanut keskiviikkona Jukurit 4-2, torstaina Pelicansin 3-1 ja lauantaina HIFK:n jatkoajalla 4-3. Vain Pelicans on ollut vieraspeli, muut on pelattu Hakametsässä.

Sarjataulukossa Tappara on kolmantena pitkään jatkuneen hyvän pistetahtinsa ansiosta. Kakkossijaan on matkaa neljä pistettä. Maanantaina vastassa oleva Ässät taas on jumahtanut raskaasti Liigan pohjalle kerättyään vasta 22 pistettä ja ollessaan toiseksi viimeisestä sijasta jo yhdeksän pisteen päässä. Viimeiseen playoff-paikkaan porilaisilla on matkaa 14 pistettä.

Ässät on vaihtanut valmentajaa, muutaman muun organisaation jäsenen lisäksi, ja nyt joukkuetta valmentaa Pasi Kaukoranta. Välillä Ässillä oli jo parempikin pelijakso, kun se voitti kolme peliä putkeen ja neljä viidestä pelistään, mutta sen jakson jälkeen se on taas hävinnyt kolme viimeisintä peliään. Viimeksi lauantaina Ässät hävisi kotonaan Ilvekselle jatkoaikamaalilla 2-3.

Tappara ja Ässät kohtasivat Porissa kolmisen viikkoa sitten. Tappara otti silloin niukan vierasvoiton 3-2.

Tomáš Záborský teki lauantaina HIFK:ta vastaan tärkeän maalin ja on joukkueen kultakypärä tehoin 8+12=20. Lauantain jatkoaikamaalin tehnyt Kristian Kuusela on yhden syöttöpisteen verran takana. Lauantaina avausmaalista vastannut Jarkko Malinen on kolmantena pistein 9+9=18. Malisen lisäksi Niko Ojamäki on osunut yhdeksän kertaa. Pakeista tehokkain on 15 pisteen Otso Rantakari. Hurjan pelitahtijakson aikana Christian Heljanko on pelannut maalissa kaksi viimeisintä peliä, Niklas Bäckström ensimmäisen.

Ässien maali- ja pistekärki on 11+10=21 kerännyt Jarno Kärki, jonka kanssa tasapisteissä vähemmillä maaleilla on Sakari Salminen. Tämän kaksikon jälkeen tuleekin huima pudotus, sillä joukkueen kolmanneksi parhaalla pistemiehellä Sami Lähteenmäellä on vasta yhdeksän pistettä. Pakeista tehokkain on Niko Peltola seitsemällä syöttöpisteellä. Ykkösmaalivahti on Andreas Bernard kakkosenaan Henri Kiviaho.

Poissaololistalla Tapparasta ovat hyökkääjä Jere Karjalainen, Matias Lehtonen ja Sami Moilanen sekä puolustaja Veli-Matti Vittasmäki. Ässillä punainen risti nimen viereen on piirretty hyökkääjistä Lähteenmäelle, Niklas Appelgrenille, Matias Varttiselle ja Matti Lambergille sekä pakeista Tommi Taimelle ja Teemu Vuorisalolle.

Iso kuva: Saana Hakala


Hakametsässä maanantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Kummiottelu: Liput kummilapselle ja -vanhemmalle yhteensä vain 15 euroa!

Aku Ankan Liiga-erikoisnumeroa Tappara-kansilla myynnissä hallissa.