Neljän pelin kotiputken viimeinen

Perjantai 29.9. 18:30 VS.

Tapparan neljän kotipelin putki päättyy perjantaina. Neljäntenä vieraana Hakametsään saapuu HIFK. Kumpikin joukkue on aloittanut sarjan heikommin kuin odotettiin.

Tapparan kotiputki ei ole sujunut odotetusti. Kolmesta peräkkäisestä kotipelistään se on hävinnyt kaksi ilman sarjapisteitä ja voittanut vain yhden, senkin vasta jatkoajalla. Viimeksi keskiviikkona Tappara hävisi Lukolle 1-2. Koko alkukauden viidestä kotipelistään se on ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton. Kaikkiaan se on kerännyt 11 pistettä, millä ollaan taulukossa nyt yhdeksännellä sijalla.

HIFK on pelannut yhden pelin Tapparaa enemmän ja kerännyt kaksi pistettä vähemmän. Sijoitus on vasta 12:s. HIFK kuitenkin sai oman tappioputkensa poikki edellisessä pelissään tiistaina, kun se voitti Ässät kotihallissaan 4-1. Tapparan lailla IFK:llakin on vasta kaksi kolmen pisteen voittoa.

Tapparan hyökkäyspeliongelmat jatkuivat keskiviikkonakin, tuloksena vain yksi tehty maali. Sen teki Kristian Kuusela, josta tuli vasta toinen enemmän kuin yhden maalin tällä kaudella tehnyt Tappara-hyökkääjä, toinen on Jukka Peltola. Eniten maaleja joukkueesta tehnyt ja myös kultakypärän päähänsä taas saava on neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä antanut puolustaja Aleksi Salonen.

Dominik Hrachovina on pelannut kaikki Tapparan ottelut CHL:ssä ja Liigassa, pelejä on nyt peräkkäin 12. Jan-Mikael Järvinen ja Joona Luoto ovat olleet loukkaantuneina, Järvinen koko alkukauden ja Luoto lähes koko alkukauden.

HIFK on tehnyt Tapparaa yhden maalin vähemmän, mutta sillä on kolmen maalin miehiä yksi enemmän. Teemu Eronen, Thomas Nykopp ja Juha-Pekka Haataja ovat osuneet jokainen kolmesti. Heistä paras pistemies on Tapparan lailla puolustajapelaaja Eronen, jolla on kasassa jo komeat 3+5=8 pinnaa.

Maalissa Atte Engren on ollut ykkösvalinta, mutta Niklas Bäckströmillekin on liiennyt puolitoista peliä. Joukkueen kolmas maalivahti Kevin Lankinen on loukkaantuneena, samoin kuin pitkällä listalla ovat olleet ja olivat viime pelistäkin poissa Nykopp, Haataja, Juha Jääskä, Ville Varakas, Teemu Laakso, Elias Ulander ja Jerry Ahtola.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)