Neljännesfinaaleissa vastassa KalPa

Keskiviikko 21.3. 18:30 VS.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Tappara pääsee aloittamaan kevään playoffsinsa keskiviikkona. Vastassa sillä on runkosarjassa kuudenneksi tullut KalPa. Sama kaksikko nähtiin vastakkain myös viime kevään finaaleissa, joissa Tappara oli parempi voitoin 4-2.

Viime kevään finaalisarjassa KalPa voitti kaksi ensimmäistä peliä, jonka jälkeen Tappara otti neljä peräkkäin. Sama tahti jatkui tämän kauden runkosarjassakin, jossa Tappara voitti kaikki neljä keskinäistä peliä. Tampereella pelit päättyivät varsinaisella peliajalla (1-0 ja 4-1), mutta Kuopiossa tarvittiin kummallakin kerralla voittolaukauskisa ennen Tapparan voittoa (2-3 ja 1-2).

Edellisistä peleistä kummallakin joukkueella on nyt jo puolisentoista viikkoa. Tappara lopetti runkosarjan kolmeen peräkkäiseen voittoon ja hävisi viimeisistä 13 pelistään vain kaksi. KalPa puolestaan oli runkosarjan loppupuolen kuumin joukkue ja oli kuntopuntarin kärkitiimi niin 10 kuin 20 viimeisen pelin otannalla.

Ylivoimapelissä Tappara oli runkosarjan viidenneksi tehokkain, KalPa vasta sijalla 13. Tapparalla oli pitkä pätkä, jossa sen yv-peli oli todella tehotonta, mutta runkosarjan kolmessa viimeisessä pelissä erikoistilannepelaaminen rykäisi peräti kahdeksan ylivoimamaalia. Alivoimapelissä koko runkosarjan osalta KalPa oli runkosarjan toiseksi paras jäähyntappaja, Tappara kuudes. Tappara oli lisäksi Liigan vähiten alivoimalle joutunut joukkue, eikä KalPakaan jäähypenkkiä paljoa enempää kuluttanut.

Tapparan sisäisen pistepörssin kärkikolmikon muodostivat Kristian Kuusela (12+32=44), Markus Nenonen (18+15=33) ja Jukka Peltola (14+19=33). Nenosen pisteet kolmea lukuun ottamatta syntyivät Sportin paidassa ennen helmikuista siirtoa Tapparaan. Puolustajista tehokkain oli Mikko Lehtonen (12+17=29). Mainittujen lisäksi kymmenen tai useamman maalin miehiä olivat Jere Karjalainen (18), Sebastian Repo (14), Tomáš Záborský (10) ja Juhani Jasu (10). Maininnan arvoinen on myös aivan runkosarjan lopussa joukkueeseen liittynyt Henrik Haapala, joka teki seitsemän tehopistettä pelaamissaan viidessä pelissä. Maalissa Dominik Hrachovina oli runkosarjan ykkösmaalivahti; toinen kassari Christian Heljanko pelasi 12 ottelua.

KalPan pörssiykkönen oli puolustaja, koko Liigan viihdyttävimmäksi pelaajaksi valittu Mathew Maione (15+24=39). Maionesta kannattaa huomata, että mies teki maaleistaan kahdeksan runkosarjan kahdeksassa viimeisessä pelissä! KalPan kärkikolmikossa olivat lisäksi Balazs Sebok (8+23=31) ja Alexander Ruuttu (17+12=29). Kymmenen maalin rajaan ylsivät lisäksi Alexandre Texier (13), Mikko Nuutinen (11) ja Janne Tavi (10). Kuopiolaisten maalivahdeista Denis Godla pelasi runkosarjassa 34 ottelua ja Niko Hovinen 22 ottelua.

KalPa onnistui runkosarjassa tekemään Tapparan verkkoon siis vain neljä maalia. Niistä vastasivat Sebok, Tavi, Maione (1+1) ja Nuutinen. Kahden syöttöpisteen miehiä olivat Jerry D’Amigo ja Ville-Vesa Vainiola. Maalivahdeista Godla pelasi neljästä Tappara-matsista kolme, Hovinen yhden.

Tappara teki KalPaa vastaan kahdeksan maalia (plus vl-kisamaalit). Peltola ja Repo osuivat kahdesti, ja yhden mieheen tekivät Karjalainen, Jan-Mikael Järvinen, Záborský ja Otto Rauhala. Rauhala oli kuitenkin joukkuekaksikon tehokkain kolmella tehopinnallaan (1+2). Syöttöpisteen maalinsa lisäksi kirjasivat Karjalainen ja Záborský. Otso Rantakari syötti kaksi maalia. Maalissa Hrachovinalle tuli kolme KalPa-matsia, Heljangolle yksi.

Loukkaantumislistoilla Tapparalta puolustaja Rantakari oli sivussa helmikuun alusta runkosarjan loppuun. Terveenä reservissä runkosarjan viimeisistä peleistä oli lisäksi hyökkääjäkolmikko Nenonen, Teemu Nurmi ja Anton Levtchi.

Neljännesfinaaleista pääsee jatkoon neljän parhaan joukkoon neljällä voitolla. Varmat pelipäivät keskiviikon avauksen jälkeen ovat perjantai (Kuopio), lauantai (Tampere) ja maanantai (Kuopio). Jatkoon menijä on selvillä viimeistään ensi viikon lauantaina pelattavan seitsemännen pelin jälkeen.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)


Hallissa keskiviikkona

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:00

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Hallin ovien avauduttua BD-kulmassa esiintyy Battle Beastin solisti Noora Louhimo. Klo 17.30 AD-kulmassa esiintyy koomikko Mikko Vaismaa.