Niko Ojamäellä ja Jarno Kärjellä paluu Poriin

Tiistai 19.9. 18:30 VS.

Tiistaina Tappara pelaa vierasottelun Porissa Ässiä vastaan. Tästä vieraissa pelaamisesta pitääkin nauttia juuri nyt, sillä seuraavat neljä otteluaan kirvesrinnat pelaavat kotihallissaan.

Neljän sarjapelin putki kotihallissa onkin ensimmäinen kerta Tapparalle yli puoleen vuosisataan, sillä edellisen kerran ohjelmaan on osunut neljän peräkkäistä kotipeliä on joulukuulta 1964!

Mutta se tulevasta, ensin vastassa on tiistaina Ässät Porissa. Neljän pelin jälkeen Ässillä on yksi piste enemmän kuin Tapparalla. Ässillä on kolme voittoa ja yksi tappio, kaikki varsinaisella peliajalla. Tapparalla on muuten sama tilasto, mutta yksi voitoista on tullut vl-kisan jälkeen. Se tuli juuri viime pelissä lauantaina, kun KooKoo kaatui Hakametsässä 2-1. Ässätkin pelasi viimeksi lauantaina, jolloin se hävisi Raumalla Lukolle peräti 2-7.

Tiistain ottelusta tulee vähän erilainen vieraspelikokemus Tapparan uusille hyökkääjille Jarno Kärjelle ja Niko Ojamäelle, jotka ovat Porin poikia ja pelanneet Ässissä viime vuodet. Nyt heillä on edessään ensimmäinen ottelu vanhan kotiyleisön edessä uudessa pelipaidassa. Vastaanotto voi olla mielenkiintoinen.

Ojamäen ja Kärjen lisäksi Ässien viime kauden joukkueesta hyökkääjistä ovat poissa Charles Bertrand, Antti Keräkä, Juha Kiilholma ja Arttu Ruotsalainen sekä pakit Jyri Marttinen ja Valtteri Viljanen. Myös Ari Ahonen ei jatkanut joukkueen maalivahtiosastolla.

Uudeksi toiseksi maalivahdiksi tuli Henri Kiviaho ECHLstä. Uusia pakkeja ovat Ben Blood (Pelicans) ja Kristian Tuohilampi (TUTO) ja uusia hyökkääjiä Philip McRae (AHL), Marco Insam (Italia), Matti Lamberg (Sport), Antoine Laganiere (AHL), Sami Lähteenmäki (Lukko) sekä Mikko Salmio (JYP).

McRae muistetaan Tapparastakin muutaman ottelun verran muutama vuosi sitten. Hän on aloittanut Porissa ihan hyvin tehoilla 1+3. Viiteen pisteeseen on yltänyt toinen AHL-tulokas Antoine Laganiere (3+2) sekä vasta 17-vuotias toisen polven liigaporilainen Jesperi Kotkaniemi (2+3). Insam ja Lähteenmäki ovat lisäksi maalanneet jo kolmesti. Maalissa ykkösvahti Andreas Bernard on pelannut kolme ottelua, mutta Kiviahollekin on peliaikaa liiennyt noin puolentoista pelin verran.

Tapparalla parannettavaa maalinteossa

Jos Ässillä on kolme viiden pisteen pelaajaa, kolme neljän pisteen pelaajaa ja kolme kolmen maalin miestä, niin Tapparalla ei ole mitään noista yhtäkään kappaletta. Se johtuu totta kai joukkueen tahmeasta maalintekopelistä, kun neljään peliin on syntynyt vasta kahdeksan osumaa. Viime pelissä tosin alkoi olla jo paikkoja siihen malliin, että eiköhän kohta ala jo osuakin.

Jukka Peltolalla on kultakypärä kolmella tehopisteellä (2+1) ja samassa yhteismäärässä luvut toisinpäin on Matti Järvinen. Valtteri Kemiläinen on toinen kahden maalin mies. Tuon kolmikon lisäksi vain pakit Otso Rantakari ja Aleksi Salonen ovat saaneet kauden maalitilinsä auki. Dominik Hrachovina on torjunut kaikki neljä ottelua – yhdessä pelissä taakse meni kuusi maalia, kolmessa muussa on mennyt yhteensä yksi.

Jan-Mikael Järvinen ja Joona Luoto ovat hyökkäysosastolta edelleen poissa loukkaantumisten vuoksi, puolustuksesta puolestaan Niko Mikkola on St. Louis Bluesin NHL-leirillä.

Ässistä loukkaantuneena koko alkukauden on ollut ainakin Jussi Makkonen. Matti Lamberg puolestaan on vasta alkanut kärsiä peräti 13 ottelun pelikieltoaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö ja Mika Kylmäniemi)