Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Päättyykö liigakausi torstaina Kuopiossa?

Torstaina Kuopiossa on mahdollista, että Liiga-kausi 2016-17 laitetaan kokonaan pakettiin. Tapparalla on siellä mahdollisuus ottaa neljäs voittonsa finaalisarjassa ja napata itselleen toinen mestaruus putkeen. Jos Tappara ei voita, kausi jatkuu vielä yhden päivän lisää.

Tappara on noussut ratkaisupaikkaan kolmella peräkkäisellä voitolla. KalPa avasi finaalit kahdella voitolla, mutta sen jälkeen Tappara on ottanut kolme, niistä viimeisimmän tiistaina Hakametsässä. Viidestä finaalista neljä on päättynyt yhden maalin erolla, mutta maanantaina Kuopiossa Tappara otti selkeän kolmen maalin voiton.

Torstaina pelataan kolmas peli neljän päivän sisään. Nyt on ollut yksi välipäivä, mutta kokonaisrasitus pudotuspeleistä alkaa olla kova. Kumpikaan joukkue ei kykene juurikaan hakemaan tuoreita miehiä reservistä, vaan melko lailla vakiintuneilla ryhmillä ollaan pelattu.

Tappara on kolme viimeistä peliä joutunut koko ajan pelaamaan ilman yhtä isoa tähteään, kun Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen ovat vuoroin joutuneet olemaan sivussa. Molemmat olivat tiistaina hetken verran samaan aikaan pelissä mukana, mutta Haapala loukkaantui taklaustilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken.

KalPa pelaa torstaina kotikaukalossaan niin sanotusti selkä seinää vasten. Sen on pakko voittaa niin huomenna kuin heti perään uudelleen perjantaina, mikäli se mielii mestariksi. Joukkue on kestänyt keväällä yhden seiskapelin paineen nimenomaan kotihallissaan. Nyt se paine on kovempi, vaikka se vasta taistelee toiseen seiskapeliin pääsystä.

Tappara on viime peleissä pystynyt määräämään pelin virtausta, välillä kiekolla, välillä ilman sitä. KalPa ei ole missään pelissä päässyt kunnolla herkuttelemaan maalintekopaikoilla, mutta tiistaina niitä oli kenties eniten tässä sarjassa, mutta Dominik Hrachovina piti takaiskut yhdessä.

Viime vuonna Tappara onnistui kuudennessa pelissä ensimmäisessä katkopaikassa ottamaan sen tarvittavan voiton. Silloin pelattiin kotikaukalossa. Pystyykö Tappara huomenna tekemään saman vieraissa? Siihen tarvitaan tämän kauden paras peli.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi, Mikko Pylkkö)