Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Pakkovoitto 2 – kokoonpano lisätty

Tiistai 24.4. 18:30 VS.

Tappara avasi maanantaina riemukkaasti voittotilinsä viimeisessä mahdollisessa paikassa neljännessä finaalipelissä ja siirsi katkolla olleen sarjan takaisin Ouluun. Tiistaina ollaan Oulussa, mutta Tappara on edelleen pakkovoiton edessä.

Voitot sarjassa ovat Kärppien eduksi 3-1, joten sillä on toinen mestaruusmahdollisuus tänään kotihallissaan. Tapparan täytyy ottaa toinen torjuntavoitto ja siirtää taistelu jatkumaan pidemmälle viikkoon.

Neljännessä finaalissa Tappara oli taas parantanut peliään ja hallitsi tahdin nyt alusta loppuun. Kärpät menetti avainpuolustajansa Jani Hakanpään jo avauserässä ja sen pakisto joutui kovaan kuormitukseen. Rasitus näkyi muun muassa monina selkeinä jäähyrikkeinä.

Kovissa peleissä puhutaan erikoistilanteiden merkityksestä, mutta toistaiseksi ylivoimat eivät ole tässä finaalisarjassa olleet merkityksellisiä. Yhtään ylivoimamaalia ei ole nähty. Se seikka Tapparan pitää pystyä omalta osaltaan muuttamaan, sillä jokainen tehty maali helpottaa voittamista. Totta kai kääntöpuolella voittamista auttaa myös vastustajan ylivoiman nollaaminen. Siinä ollaan onnistuttu.

Oulussa pelataan siis toisena peräkkäisenä päivänä. Rasitukset ja fyysiset voimavarat ovat asioita, jotka luonnonlakien mukaan taustalla vaikuttavat, mutta niitä ei auta päästää pinta-ajatuksiin. Peli täytyy ratkaista kaukalossa pelaamalla.

Kokoonpanojen puolella Kärpät joutunee jatkamaan ilman Hakanpäätä ellei ihmeparantumista satu. Pitkään sivussa ollut Aleksi Mäkelä mahdollisesti pystyy jo pelaamaan. Sivussa oululaisilta on ensimmäisen pelin jälkeen ollut myös hyökkääjä Miska Humaloja. Tapparasta Sebastian Repo on kurinpitotutkinnan alla eilisen pelin peruina. Päätös tullee tänään kokoonpanojulkaisujen tienoilla.

Lisätty klo 13: Revon kurinpitopäätöstä ei ole vielä julkaistu, mutta Tapparan kokoonpanossa Teemu Nurmi korvaa juuri Revon, joten pelikieltoa lienee annettu. Nurmi on kokoonpanossa ensimmäistä kertaa tässä finaalisarjassa.

Tapparan kokoonpano viidennessä finaalipelissä:

67 Tomáš Záborský – 11 Matti Järvinen – 71 Kristian Kuusela
25 Henrik Haapala – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
20 Niko Ojamäki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 61 Juhani Jasu – 17 Teemu Nurmi

33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
78 Niko Mikkola – 4 Mikko Lehtonen
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)