Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Pakkovoitto 3

Torstai 26.4. 18:30 VS.

Liigan finaalisarja jatkuu torstaina Hakametsässä kuudennen ottelun merkeissä. Kärppien kolmen peräkkäisen voiton jälkeen Tappara on nyt voittanut kaksi edellistä ja estänyt voitoillaan Kärppiä juhlimasta mestaruutta. Torstaina ollaan kolmannen kerran samassa tilanteessa.

Kaksi ottelupalloa on lyöty takaisin, mutta sama pitää tehdä vielä kolmannen kerran, sillä edelleen mestaruus on torstaina katkolla vain Kärpille. Tapparan on pakko voittaa päästäkseen itsekin samaan asemaan, jossa mestaruus olisi voiton päässä.

Viides peli Oulussa tiistaina oli melkoinen näytelmä, kun Tappara otti jo turvallisen tuntuisen neljän maalin johdon, mutta niin vain Kärpät nousi ahdingostaan takaisin. Mestaruushumu oli jo aivan kotikatsojien kielen päällä, mutta lopulta se oli Tappara, joka löysi viimeisen potkun itsestään ja iski voittomaalin 5-4 pelin lopussa.

Kärpät vaihtoi pelissä maalivahtia kolmen takaiskun jälkeen, mutta Veini Vehviläinen ei ollut syypää osumiin ja aloittanee torstainakin. Jussi Rynnäs on toki varsin kykeneväinen maalivahti hänkin. Tapparassa Dominik Hrachovinan pelaaminen on ihan selviö.

Tehopuolella playoffsien pistepörssin kärkikaksikko Julius Junttila ja Jukka Peltola olivat pääosassa eilenkin. Junttila teki jo kolmannen maalinsa finaalisarjassa ja yhteensä hän on kerännyt tehot 3+3. Peltola teki kaksi maalia, mukaan lukien voitto-osuman. Tapparasta Niko Ojamäki teki viidennessä pelissä 2+1, Kärpiltä kolmeen pisteeseen (1+2) ylsi puolustaja Miika Koivisto.

Kokoonpanopuolella Kärpät joutui pelaamaan ilman puolustaja Jani Hakanpäätä ja hyökkäyksessäkin oli vajausta Miska Humalojan ja Jasse Ikosen verran. Tappara joutui Ouluun ilman pelikiellon saanutta Sebastian Repoa. Näistä ainakin Repo pääsee mukaan torstaina.

Viidennessä pelissä aukesi vihdoin myös sarjan ylivoimamaalitilastot: Kärpät aloitti kirinsä kahdella yv-osumalla. Seuraavaksi on Tapparan vuoro saada onnistumisia myös näissä erikoistilanteissa. Ylivoiman onnistuminen ja muutaman toistaiseksi tehottomasti esiintyneen kärkimiehen paluu maalintekijätilastoihin auttaisi Tapparaa kovasti kohti seitsemättä finaaliottelua.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Hallissa torstaina: Finaali 6

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:00

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Costello Hautamäki esiintyy BC-kulman Playoffs-lavalla.

AD-kulman (pikkuhallin puoleinen kulma) ulko-ovet kiinni yksityistilaisuuden vuoksi. Samoin hallin sisäkäytävä poikki AD-kulman kohdalta.