Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Pakkovoitto

Maanantai 23.4. 18:30 VS.

Maanantaina Tappara on kovan paikan edessä kotihallissaan. Kärpät on voittanut kaikki kolme pelattua finaalipeliä ja on yhden voiton päässä mestaruudesta. Tapparan on pakko voittaa neljäs peli.

Lauantaina Oulussa pelattu kolmas ottelu oli ensimmäinen jatkoerään mennyt finaalipeli. Tapparalla oli paikkansa ratkaista, mutta Kärpille se kääntyi noin 19 lisäminuutin pelaamisen jälkeen. Juha Koivisto oli maalintekijä, loppuluvut Kärpille 2-1. Aiemmat pelit Kärpät on voittanut numeroin 3-0 (Oulussa) ja 4-2 (Tampereella).

Lukemista löytyy Tapparan akilleen kantapää: kolmessa ottelussa se on kyennyt tekemään vain kolme maalia. Taululle on päästävä useammin, tai sitten Dominik Hrachovinan täytyisi pelata pelkkiä nollapelejä maalillaan. Tapparalla on ollut sarjassa 10 ylivoimatilannetta, mutta ei yhtään maalia. Sama nollan yv-maalin saldo tosin on Kärpilläkin.

Tapparan maalit finaaleissa ovat tehneet Juhani Jasu, Aleksi Salonen ja Matti Järvinen. Todella kovia ja moneen kertaan itsensä tehokkaiksi todistaneita pelaajia on vielä nollatehoilla. Sieltä Tapparan on saatava lisää voimaa maalintekoonsa.

Kun Tappara maanantaina voittaa, viides peli pelataan heti tiistaina Oulussa.

Jos Kärpät maanantaina voittaa, se vie myös Suomen mestaruuden suoraan neljässä ottelussa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Hallissa maanantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:00

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!