Lauantai 25.9. 17:00 VS.

Paluu kotikaukaloon

Tiistai 27.9. 18:30 VS.

Liigakauden juuri startattua Tappara lähti vieraskentille ja palaa vasta nyt takaisin kotikaukaloonsa puolitoista viikkoa edellisen kotipelinsä jälkeen. Toisena vierailijana Hakametsässä on viime kevään välierävastus Kärpät.

Kahden eeppisen finaalisarjansa perään Tappara ja Kärpät pelasivat ihan yhtä eeppisen välieräsarjankin viime keväänä. Nyt panokset eivät ole ihan yhtä kovat, joten tällä kertaa pelin aikana pystyy hengittämäänkin, mutta varsin maukas alkukauden kamppailu Hakametsään saadaan.

Tappara aloitti kauden kolmella voitolla, kunnes viime lauantaina neljännessä pelissään karahti tappioon Jyväskylässä, kun JYP voitti 2-0. Kärpillä alku meni päinvastoin, kun se ehti hävitä kolme ensimmäistä peliään ennen kuin lauantaina neljännessä Ässät kaatui Oulussa 4-0.

Sarjataulukkosijoitukset näin varhaisessa vaiheessa kautta ovat vielä ihan huuhaata, mutta mainitaan nyt, että yllä mainittujen pelien jälkeen Tappara on sarjassa toisena, Kärpät sijalla 13, mutta nämä sijoitukset heiluvat kierros toisensa jälkeen vielä vähän joika suuntaan. Pisteitä kotijoukkueella on kuitenkin viisi enemmän, eli millään tuloksella Kärpät ei vielä ohita.

Viime kaudella joukkueet pelasivat siis seitsemän otelun välieräsarjan, joka tällä kertaa kääntyi Tapparalle voitoin 4-3. Runkosarjan neljästä pelistä kumpikin voitti kotiottelunsa.

Kärpillä vaihtui melkein koko joukkue

Kevään välieräsarjan jälkeen Kärppien joukkue on kokenut melkoisen mullistuksen. Päävalmentaja on vaihtunut; nyt puikoissa on Kai Suikkanen. Pelaajistosta vaihtui maalivahti, kaksi pakkiparia ja lähestulkoon koko hyökkääjistö!

Lähtijälista on nimekästä luettavaa: Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi, Miro Aaltonen, Mika Niemi, Esa Pirnes, Arto Laatikainen, Sami Rajaniemi, Adam Masuhr, Juusi Ikonen, Ivan Huml, Markus Nutivaara, Julius Junttila, Juho Keränen, Sakari Manninen, Simon Suoranta…

Kokoonpanoon jäi avainmiehistä ja Kärppä-sydämen ytimestä oikeastaan vain Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä, mutta totta kai varaa ja osaamista on hankkia tilalle myös uusia nimekkäitä miehiä. Maalivahdiksi palasi Jussi Rynnäs, pakkiin Shaun Heshka, Ilkka Mikkola ja norjalainen Nicolai Bryhnisveen, hyökkäykseen Toni Kähkönen, Mikko Lehtonen, Ville Leskinen, Mikael Ruohomaa, Jesse Saarinen, ruotsalainen Niklas Olausson ja yhdysvaltalainen John Albert. Mukaan mahtuu paljon taitoa, tehoa, menestystä  ja kokemusta eri liigoista ja sarjoista.

Oululaisista kauden tehokkaimmin ovat aloittaneet Pyörälä (2+4), Olausson (2+2) ja Kähkönen (2+1). Kukkonen ja Antti Kalapudas ovat myös avanneet maalitilinsä. Rynnäs on pelannut maalissa kolme ottelua ja toinen veskari Sami Aittokallio yhden.

Tapparan pörssikärjessä ovat Henrik Haapala (2+4), Veli-Matti Savinainen (2+3), Jere Karjalainen (3+1) ja Teemu Nurmi (2+2). Aleksi Salonen, Tapio Sammalkangas ja Martin Røymark ovat myös jo maalipörssissä mukana. Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut kaikki ottelut ja kesän maalivahtihankinta Teemu Lassila on odotellut vuoroaan.

Viime pelistä Kärpiltä vammojen vuoksi sivussa olivat Johan Albert, Saku Mäenalanen ja Taneli Ronkainen. Tapparasta ainoa toipilas on Alexander Bonsaksen.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)