Peli Kouvolassa alkaa ko 18.30

Lauantai 14.10. 18:30 VS.

Liiga jatkuu Tapparan osalta lauantaina Kouvolassa. Sekä KooKoo että Tappara pelasivat eilen ja jatkavat toisena päivänä putkeen. Ottelu alkaa tosin vasta lauantaiseen myöhäisaikaan klo 18.30

KooKoo pelasi perjantaina Kuopiossa. Se tasoitti pelin 3-3:een vain viisi sEKunti ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta lopulta KalPa vei voiton voittolaukauskisan jälkeen. Tappara puolestaan otti toisen peräkkäisen voittonsa kotihallissaan Kärpistä maalein 2-1.

Sarjataulukossa Tappara on seitsemäntenä neljä pistettä ja kaksi sijaa KooKoon edellä. Kärkisijan TPS:ään Tapparalla on matkaa 11 pistettä.

KooKoo ja Tappara ovat tällä kaudella ehtineet jo kerran kohdata. Hakametsässä pelattu ottelu päättyi vl-kisan jälkeen Tapparalle 2-1. Sama tulos onkin selvästi yleisin Tapparan peleissä. Kuusi kolmestatoista ottelusta on päättynyt noihin lukemiin jommalle kummalle, mukana kolme viimeisintä Tapparan liigamatsia. Ylipäätään kaikki Tapparan pelit avausviikonlopun kahden ottelun jälkeen ovat päättyneet vain yhden maalin erolla.

Maaliputkessa oleva kapteeni ottaa kultakypärän

KooKoon Patrick Bjorkstrand tasoitti perjantaina Kuopiossa viime sekunneilla ja sen maalin myötä hän on nyt joukkueen paras pistemies lukemin 3+6=9. Yhtä syöttöpistettä vähemmän eli 3+5 ovat keränneet Toni Kähkönen, Miikka Pitkänen ja Anrei Hakulinen. Maalissa Juha Järvenpää on pelannut 11 peliä, Samu Perhonen kaksi. Toinen Perhosen peleistä oli loisto-ottelu Tapparaa vastaan.

Tapparasta kapteeni Jukka Peltola on tehnyt maalin kolmessa pelissä peräkkäin ja nousee nyt joukkueen kultakypäräksi yhteensä seitsemällä maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään. Samaan yhdeksään pisteeseen mutta maalit ja syötöt toisinpäin ovat yltäneet Mikko Lehtonen ja Kristian Kuusela. Dominik Hrachovina on pelannut kaikki pelit maalissa.

Hrachovina jatkaa myös Kouvolassa. Ainoa kokoonpanomuutos Tapparalla on Teemu Nurmen nousu pelaavana ryhmään Jarno Kärjen tilalle. KooKoolta sivussa eilen olivat loukkaantuneet Eero Savilahti ja pakit Robin Jacobsson, Henrik Forsberg ja Santeri Salmela. Edelliseen keskinäiseen kohtaamiseen verrattuna KooKoo onkin vahvistanut pakistoaan TPS:stä tulleella Miro Keskitalolla, Tapparasta puolestaan Tyler Redenbach on siirtynyt muualle.

Tapparan kokoonpano Kouvolassa:

71 Kristian Kuusela – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
67 Tomáš Záborský – 61 Juhani Jasu – 20 Niko Ojamäki
17 Teemu Nurmi – 11 Matti Järvinen – 92 Sebastian Repo
68 Joona Luoto – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen

4 Mikko Lehtonen – 78 Niko Mikkola
33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)