Perjantaina Liigaa Lahdessa

Perjantai 6.10. 18:30 VS.

Tappara pelasi keskiviikkona pienen tauon jälkeen Champions Hockey Leaguen, mutta yhden pelin sarjahyppäyksen jälkeen on aika palata taas kotimaisen Liigan varhaiskauteen. Perjantaina Tappara matkustaa Lahteen jahtaamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

Lahdessa odottaa Pelicans, joka on sarjataulukossa Tapparaa neljä pistettä edellä viidennellä sijalla. Pelicans on ottanut puolista peleistään täyden kolmen pisteen potin ja voittanut myös kuudennenkin. Tapparalla kolmen pisteen potteja on vain kolme ja kahden pisteen voittoja kaksi. Yksikään niistä ei ole tullut Tampereen ulkopuolella.

Tappara siis pelasi keskiviikkona CHL:ää Hakametsässä slovakialaista HC Banská Bystricaa vastaan ja voitti pelin 3-0. Nollapelivoittoon on päättynyt myös Pelicansin edellinen peli, joka oli Liiga-peli KalPaa vastaan viime lauantaina. Pelicansilla on siis ollut lähes viikon valmistautumistauko tähän hallitsevien mestarien haastoon.

Viime kaudella Tappara hävisi Lahdessa molemmat pelit, tosin ensin jatkoajalla ja toisen voittolaukauskisassa. Toissakaudelta löytyy Tapparalta yksi vierasvoitto Lahdesta.

Tappara tarvitsee hyökkääjiltään lisää tehoja

Pelicansin paras pistemies on ollut 4+4=8 tehoillut Iikka Kangasniemi. 3+3 on kerännyt joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Borna Rendulic. Kolmen maalin miehiä ovat myös Miska Siikonen ja Antti Tyrväinen. Maalin suulla Pelicansilla on ollut kaksi tasaisesti pelaavaa kassaria, kuudessa matsissa torjunut Janne Juvonen ja viidessä pelissä torjunut Joona Voutilainen. Heistä Juvonen torjui edellisessä pelissä nollan.

Tapparasta Kristian Kuusela on kuuden pelin pisteputkessa, joukkueen kultakypärä on päässä lukemin 2+6=8. Perässä ovat puolustajat Mikko Lehtonen ja Aleksi Salonen. Salonen ja Jukka Peltola ovat joukkueen parhaat maalintekijät neljällä osumalla. Tapparan rosterin perversio on se, että kahdeksan pelaamassa käynyttä puolustajaa ovat tehneet yhteensä 10 maalia, kun 14 hyökkääjää ovat onnistuneet tekemään vain kaksi maalia enemmän. Dominik Hrachovina on torjunut kaikki Liiga-minuutit tällä kaudella. Keskiviikkona CHL-debyytissään nollan pitänyt Christian Heljanko ei ole Liiga-debyyttiään vielä tehnyt.

Sairaslistalle Pelicans on menettänyt Tyrväisen ja tämän kauden uuden hankinnan Aleksi Mustosen. Pluspuolella on NHL-sopimuksestaan huolimatta Lahdessa tämän kauden pelaava tšekkipakki Libor Šulák, jolla ei vielä ole pelejä Liigassa.

Šulákin tapaan Tapparassa on NHL:stä palannut Sebastian Repo, joka aloitti Tappara-kautensa keskiviikkona. Lisäksi Jan-Mikael Järvinen pääsi aloittamaan kautensa keskiviikkona oltuaan koko syksyn tähän mennessä sivussa. Positiivista mietittävää kokoonpanon suhteen antoivat CHL-pelissä tilaisuuden saaneet ja hyvin pelanneet LeKi-reservistä nostetut Jere-Matias Alanen, Otto Mäkinen ja Toni Utunen.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)