fbpx

Perjantaina väännetään Kouvolassa

Otteluraportin tarjoaa:
KooKoo
Tappara
pe 8.3. klo 18:30

Runkosarjakierroksia on takana 57, edessä enää kolme. Niistä kolmesta ensimmäisen Tappara pelaa perjantaina Kouvolassa, jossa vastassa on kolmannessa peräkkäisessä pelissä pudotuspelien ulkopuolelle jäävä joukkue. Nyt se on KooKoo, jolle alkukaudesta Kouvolassa kärsittiin murskatappio.

Tuolloin pelattiin runkosarjan kolmatta peliä, ja KooKoo murskasi Tapparan peräti 8-3. Vaikka kirvesrinnat sen jälkeen ovat kotiotteluissaan napanneet voitot maalein 3-2 ja 5-1, niin vähän tuo alkukierrosten tulos vieläkin kummittelee takaraivossa.

Sittemmin joukkueiden tiet ovat erkautuneet kuitenkin niin, että KooKoo siis ei pääse playoffeihin ja Tappara menee niihin kirkkaasti yhtenä kärkijoukkueista. KooKoo on nyt sijalla 13 ja kymppisija on tavoittamattoman matkan päässä. Tappara on toisella sijalla kaksi pistettä TPS:ää ja seitsemän pistettä pelin vähemmän pelannutta Pelicansia edellä.

Tappara pelasi tällä viikolla jo keskiviikkona, jolloin se voitti Ässät Hakametsässä 4-3. KooKoon viimeisin peli on lauantailta, jolloin se hävisi HPK:lle Hämeenlinnassa voittolaukauskisan jälkeen 4-5. Sitä ennen kouvolalaiset olivat voittaneet kolme peliä, joten he ovat neljän pelin pisteputkessa.


Teemu Suhonen tehoili keskiviikkona 1+2.

Perjantaina Kouvolassa on isomman pelin sisällä henkilökohtaisempikin kisa, kun sekä kotijoukkueen Malte Strömwall että vieraiden Kristian Kuusela ovat mukana kisaamassa Liigan pistepörssin voitosta. Strömwallilla on pisteitä 53, saman verran kuin ykkösenä olevalla Kärppien Ville Leskisellä. Kuuselalla on piste vähemmän. Strömwall kisaa myös maalikuninkuudesta Leskisen kanssa; Kärppä-pelaaja johtaa nyt maalein 28-26. Tapparan parhaalla maalinikkarilla Niko Ojamäellä on 22 osumaa.

Viime viikonloppuna kumpikin KooKoon vakiovahdeista (Juha Järvenpää, Samu Perhonen) olivat loukkaantuneina. Viime aikoina maalilla onkin nähty 19-vuotias isokokoinen Oskari Salminen. Tappara on viime peleissä peluttanut Christian Heljankoa ja Niklas Bäckströmiä suunnilleen puoliksi. Keskiviikkona torjui Bäckström.

Maalivahtien lisäksi KooKoolta loukkaantuneina ovat olleet hyökkääjä Kimi Koivisto ja Tomi Leivo sekä puolustaja Emil Kristensen. Joukkueen puolustaja Martin Berger on Liigan sivuilla merkitty pelikieltoiseksi. Tapparasta loukkaantuneina ovat Otso Rantakari ja Matias Lehtonen.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen