Pikatahdilla Turkuun: 3. peli heti perään

Lauantai 7.4. 17:00 VS.

Tappara ja TPS kamppailivat semifinaalien merkeissä perjantaina Hakametsässä. Lauantaina samat joukkueet ovat taas toistensa kimpussa, tällä kertaa pelipaikkana on Turku. Siellä kyseessä on semifinaalisarjan kolmas ottelu.

Lauantaina Turussa TPS:llä on jo puolipakko voittaa, sillä Tappara on vienyt kaksi ensimmäistä peliä. Kolmen voiton takaa Tapparan ohi nouseminen vaatisi jo melkoista ihmettä. Sarjakavennuksella kipinä kasvaisi kovastikin.

Tappara nousi ensimmäisessä pelissä Turussa kahden maalin takaa jatkoerävoittoon. Toisessa pelissä Tappara löi TPS:n kanveesiin jo ensimmäisessä erässä kolmella maalilla ja piti sen matossa loppuun saakka. Vaakakuppi on tässä vaiheessa sarjaa erittäin vahvasti kirvesrinnoille kallellaan.

Kolmas peli tulee siis nopeasti toisen perään. Koulukunnasta riippuen sitä voi ennakoida hyväksi asiaksi TPS:lle, joka voi unohtaa maahanlyöntinsä nopeasti ja saa yrittää uudella tarmolla voittoa, tai sen voi nähdä hyväksi asiaksi Tapparalle, joka pääsee ratsastamaan välittömästi seuraavaan peliin voimiensa tunnossa.

Faktaa on kuitenkin, että playoffsien alussa maaleilla mässäillyt TPS on viidessä viime pelissään tehnyt vain viisi maalia. Lisäksi Tappara on hallinnut erikoistilannepelaamista kahdessa ottelussa aivan täysin, ylivoimamaalitkin ovat 5-0. Tappara on saanut onnistumisia laajalta rintamalta kärkipelaajiaan, TPS ei vielä keneltäkään.

Kolmannen pelin kysymys on se, mitä TPS muuttaa pelaamissaan kääntääkseen kurssinsa.

Tapparan kokoonpano kolmannessa semifinaalipelissä:

67 Tomáš Záborský – 11 Matti Järvinen – 71 Kristian Kuusela
81 Jukka Peltola – 44 Jan-Mikael Järvinen – 92 Sebastian Repo
25 Henrik Haapala – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto – 61 Juhani Jasu – 20 Niko Ojamäki

33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
78 Niko Mikkola – 4 Mikko Lehtonen
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)