Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Pisteitä jaossa kamppailussa kolmossijasta

Keskiviikko 31.1. 18:30 VS.

Kahden peräkkäisen kirvelevän HIFK-tappion jälkeen Tapparan on aika jälleen kääntää uusi lehti. Siihen tuleekin erinomainen mahdollisuus keskiviikkona, kun Hakametsässä vastassa on tiistaina sarjataulukossa Tapparasta ohi mennyt JYP. Kyseessä on ottelu, joka piti pelata jo pari viikkoa sitten, mutta siirrettiin JYPin CHL-menestyksen myötä.

CHL onkin aiheuttanut JYPille nyt melkoisen otteluruuhkan. Se pelaa tällä viikolla neljä peliä viidessä päivässä, niistä tämä Tappara ottelu on toinen. Tiistaina JYP voitti kotonaan Vaasan Sportin 3-2. Niillä kolmella pisteellä se nousi yhdellä pisteellä ohi Tapparasta sarjataulukon kolmannelle sijalle, vaikka on pelannut ottelun vähemmän.

JYPin meno ohi Tapparasta on kuntopuntarien perusteella näyttänytkin jo jonkin aikaa vääjäämättömältä. JYP on pelannut tasaisen hyvin, Tapparalla taas viime ajat ovat olleet ailahtelevaa, ja kun neljästä viime pelistä kolmesta on tuloksena ollut nolla pistettä, niin etumatka kutistui olemattomiin. Viimeksi viikonloppuna Tappara hävisi HIFK:lle kahdesti peräkkäisinä päivinä samoin numeroin 3-4, ensin Tampereella ja sitten Helsingissä.

Tappara on ollut tällä kaudella tuloksellisesti vaikeuksissa muiden kärkijoukkueiden kanssa, eikä JYP tee poikkeusta. Kolme peliä maalin erolla joukkueet ovat pelanneet Liigassa ja kaksi CHL:ssä, JYP on ottanut yhden voiton niistä enemmän. CHL:ssä yhdessä pelissä maalieroa oli yhden sijaan peräti kaksi, ja sillä ekstramaalilla JYP meni siinä sarjassa jatkoon.

JYPin pelaajista Antti Suomela, Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen kaikki yltävät Liigan pistepörssin kärkikahdeksikkoon. Kaikilla heillä on yli 40 pistettä, Suomelalla eniten 43. Maaleja eniten on iskenyt Juuso Puustinen, 21. Pakeista tehokkain on ollut 22 pisteen Mikko Mäenpää. Maalivahdeista Juho Olkinuora on pelannut 28 peliä, Eetu Laurikainen 19. Jälkimmäinen pelasi tiistaina Sportia vastaan.

Tapparan paras pistemies Kristian Kuusela on päässyt 32 pisteeseen perässään Jukka Peltola ja Otto Rauhala. Ykkösmaalintekijä on ollut Jere Karjalainen, jonka 15 maalia ovat syntyneet ryppäissä; nyt on ollut pidempään taas hiljaista. Pakeista Otso Rantakari on tehokkain 24 pisteellä. Maalissa Dominik Hrachovinalla on 36 peliä, Christian Heljangolla 11. Kumpikin pelasi yhden IFK-pelin viikonloppuna.

JYPin kokoonpanomuutoksissa edellisen kohtaamisen jälkeen on Michel Miklikin poistuminen rosterista. Tapparalla viimeksi JYPiä vastaan debytoi Curtis Hamilton, joka ei enää ole joukkueessa. Loukkaantuneina Tapparasta olivat viikonloppuna Juhani Jasu ja Joona Luoto.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa keskiviikkona

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Tämä ottelu oli alkuperäisessä otteluohjelmassa tarkoitus pelata 16.1., mutta siirrettiin tälle päivämäärällä. Jos hallussasi on vanhalla päivämäärällä oleva lippu, se kelpaa sellaisenaan sisäänpääsyyn keskiviikkona.