fbpx

Pitkä tauko takana, paikallispelillä jatketaan

Otteluraportin tarjoaa:

Tapparan edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo melkein kaksi viikkoa. Nyt maaottelutauko on kuitenkin taas takana ja perjantaina jatketaan sarjapisteiden metsästystä. Ensimmäisenä tauon jälkeen vastassa on heti paikallisvastustaja Ilves.

Ilves ehtikin oman paluunsa peleihin jo tehdä, kun se keskiviikkona kohtasi Hakametsässä Ässät. 2-0 -voitollaan Ilves nousi sarjataulukossa jo neljännelle sijalle, mutta torstain Liiga-pelien jälkeen se on nyt kuudentena. Viidestä viime pelistään se on neljässä vienyt täyden pistepotin ja päästänyt niissä viidessä vain viisi maalia – niistä kolme ainoassa tappiopelissään.

Tappara johtaa sarjaa kahden pisteen erolla KalPaan pelin vähemmän pelanneena. Ilvekseen piste-eroa on kahdeksan. Kirvesrintojen viimeisin peli oli ennen tätä taukoa pelattu HIFK-kotiottelu, jonka se voitti 1-0. Tapparakin on voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä.

Tampereen paikallisherruudesta on pelattu tällä kaudella jo yksi ottelu kauden alussa. Silloin Tappara voitti Ilveksen isännöimän pelin maalein 4-2.

Kauden ensimmäisessä paikallisessa Tappara oli edellä, Ilves roikkui perässä.
Kauden ensimmäisessä paikallisessa Tappara oli edellä, Ilves roikkui perässä.

Pörssikärki Haapalalle kunniaa ennen peliä

Tapparan kultakypärä Henrik Haapala palkitaan ennen peliä Liigan lokakuun parhaana pelaajana. Haapala johtaa Liigan pistepörssiä koko kauden saldollaan 5+16=21. Leijonien riveissä tauolla loistanut Veli-Matti Savinainen on pörssikakkonen pistein 10+7=17. Hän on myös Liigan jaetulla kärkisijalla maalien määrässä. Jere Karjalainen on iskenyt yhdeksän osumaa, Valtteri Kemiläinen syöttänyt 10.

Maalissa Tapparalla Dominik Hrachovina on aloittanut 12 peliä ja Teemu Lassila neljä. Lassilan starteista kolme on tullut kuitenkin neljässä viimeisimmässä pelissä, ja niistä viimeisimmässä tilille tuli kauden ensimmäinen nollapeli.

Ilveksen paras pistemies ja maalintekijä on vasta 18-vuotias Otto Koivula, jolla on kasassa 6+5=11. Maaleista kaikki kuusi ovat syntyneet vieraspeleissä – ja sellainenhan on perjantainakin. Teemu Rautiainen ja Ville Meskanen ovat hekin 11 pisteessä mutta lukemat toisin päin 5+6.

Ilveksen maalilla Hannu Toivonen on torjunut 12 pelissä ja Antti Lehtonen seitsemässä. Toivonen torjui keskiviikkona nollan Ässiä vastaan. Kauden ensimmäisessä paikallispelissä Tapparaa ja Hrachovinaa vastaan pelasi Lehtonen.

Tapparan kauden ainoa pelaajalisäys edellisen paikallispelin jälkeen on Pelicansista tullut Sebastian Repo. Ilves on hankkinut kaksi pohjoisamerikkalaista ja eronnut yhdestä: Yhdysvaltalainen Jerry D´Amigo teki keskiviikkona ensimmäisen maalinsa viidennessä Liiga-pelissään. Kanadalainen Brett Bulmer pelasi vasta ensimmäisen pelinsä. D´Amigon maanmies Mitch Wahl sai lähteä tehtyään 1+3 16 pelissä. Lisäksi Joonas Vihko on siirtynyt Vaasan Sportiin.

Tappara saa kokoonpanonsa takaisin ennen taukoa sivussa olleen Pekka Saravon. Sen sijaan Niko Tuhkasen seuraksi pakkien sairastuvalle on liittynyt Valtteri Kemiläinen, joka lienee sivussa parisen viikkoa. Ilveksestä sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Sami Sandell, Teemu Rautiainen ja Jyri Niemi.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)