Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Porissa taistellaan sijoituksista ja muistellaan menneitä

Lauantai 3.3. 18:30 VS.

Runkosarjan maalisuoralla jatketaan lauantaina, kun Tappara pelaa perussarjan neljänneksi viimeisen ottelunsa. Paikka on Pori, vastassa Ässät, panokset edelleen kovat molemmilla. Ottelu alkaa lauantaille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30. Kyseessä on juhlapeli, jossa muistellaan vuoden 1978 finaaleita. Silloin vastassa olivat juuri Ässät ja Tappara, ja mestaruusjuhlat jäivät sillä kertaa Poriin.

Ässien tämänkautinen sijoituskamppailu käydään alemmalla pudotuspeliviivalla, missä se pitää takanaan Ilvestä, jotta sen oma paikka playoffien ensimmäisellä kierroksella säilyisi. Tappara tekikin porilaisille eilen palveluksen pitämällä Ilveksen yhdessä pisteessä, joten pelin vähemmän pelanneenakin Ässien etumatka Ilvekseen on neljä pistettä. Toki Tappara voi kääntää palveluksensa päälaelleen kiusaamalla tänään samalla lailla Ässiäkin.

Tappara taas on taistelussa kärkisijoista. Ykköspaikka on mennyt, kakkoseenkin matka näyttää liian pitkältä näin lyhyellä takaa-ajomatkalla, mutta kolmossijasta se käy ainakin kiivaan taiston JYPin kanssa. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä, Tapparalla on yksi peli enemmän pelattavanaan.

Tällä viikolla olympiatauon jälkeen Ässät on pelann7ut vain yhden pelin, jossa se voitti kotonaan SaiPan 5-1. Tappara on pelannut kaksi peliä, joissa se on voittanut Sportin ja Ilveksen kummatkin 3-2, jälkimmäisen eilen perjantaina voittomaalikilpailun jälkeen.

Ässien paras pistemies on puolustaja Maksim Matushkin, jolla on tehot 11+24=35. Seuraavana on joukkueen paras maalintekijä, 16 osumaa laukonut Antoine Laganière perässään Tapparassa alkukauden tehottomasti esiintynyt mutta koti-Poriin palattuaan innostunut Jarno Kärki. Maalissa Andreas Bernard on selkeä ykkönen kakkosenaan Henri Kiviaho.

Tapparan kärki on Kristian Kuusela, 9+30=39. Maalikärki on 18 kertaa maalannut Markus Nenonen (maaleista 17 Sportin paidassa), ja seuraavina tasapisteissä olympiamiehet Jukka Peltola ja Mikko Lehtonen. Henrik Haapala pelasi eilen kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä ja onnistui maalinteossa. Dominik Hrachovina on pelannut 10 ottelua putkeen.

Ässillä on jonkin verran loukkaantumisongelmia, kun viikon pelin jälkeen punaisella ristillä rosteriin ovat merkittyinä hyökkääjät Sami Lähteenmäki, Philip McRae, Mikko Salmio ja Jouka Juhola sekä puolustaja Teemu Vuorisalo. Tapparasta sivussa on Otso Rantakari.

Tappara pelaa samalla kokoonpanolla kuin perjantainakin:

25 Henrik Haapala – 11 Matti Järvinen – 71 Kristian Kuusela
67 Tomáš Záborský – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
28 Markus Nenonen – 61 Juhani Jasu – 92 Sebastian Repo
20 Niko Ojamäki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 13 Valtteri Kemiläinen
4 Mikko Lehtonen – 78 Niko Mikkola
23 Aleksi Elorinne – 9 Aleksi Salonen
5 Jere Rouhiainen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)