Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Porissakin jaetaan vielä sarjapisteitä

Keskiviikko 30.1. 18:30 VS.

Viikonloppuna Tallinnassa reissussa ihan pelaamatta käynyt Tappara jatkaa matkaansa kohti maaliskuun puolivälissä starttaavia pudotuspelejä keskiviikkona. Vuorossa on kauden toinen kyläily Poriin, jossa jo tässä vaiheessa kautta on vedetty tämän kauden osalta ruksi yli ja alettu keskittyä seuraavaan. Ässät jää sarjan viimeiselle sijalle.

Pelejä runkosarjassa Ässilläkin toki on vielä 17 ja paljon pisteitä jaossa, mutta toiseksi viimeiseen sijaankin on matkaa jo 12 pistettä. Ja loppujen lopuksi on sitten se ja sama, onko sijoitus 15, 14 vai 13, playoffeihin ei ole asiaa. Niinpä tämän kauden ensimmäinen pelaajistaan eroon haluava joukkue löytyikin Porista. Reilut kaksi viikkoa ennen siirtoajan umpeutumista Ässistä ovat lähteneet jo hyökkääjät Sakari Salminen ja Jarno Kärki sekä puolustajat Niko Peltola ja Juho Tommila.

Viimeisistä 12 pelistään Ässät on kerännyt vain seitsemän pistettä – kolme pistettä on tullut vain Ilveksestä ja kahden pisteen voitto TPS:stä. Samaa turkulaisjoukkuetta vastaan on kuitenkin tullut Ässien viimeiset tappiot: perjantaina Ässät hävisi TPS:lle kotonaan 1-4 ja lauantaina vieraissa 2-4.

Jos Tapparalta otetaan samat 12 viimeisintä peliä, niin Tappara on kerännyt niissä 26 pistettä ja jäänyt ilman pisteitä vain kahdesti. Tappara voitti viime viikon molemmat pelinsä, jotka pelattiin Hakametsässä, tiistaina kaatui KalPa 4-1 ja torstaina Lukko 2-0. Sarjataulukossa Tappara on toisena tasapisteissä TPS:n kanssa.

Ässien ja Tapparan keskinäisissä peleissä Tappara on ollut kummassakin parempi. Porissa peli päättyi kirvesrinnoille 3-2, Hakametsässä 2-0.

Ässien kahden ylivoimaisesti parhaan pistemiehen lähdöt ovat jättäneet joukkueen tilanteeseen, jossa sen kultakypärää kannetaan tehoilla 6+10=16. Sen verran pisteitä on Peter Tiivolalla. Sillä maalimäärällä hän on myös joukkueensa paras maalintekijä! Puolustajista Jyri Marttisella on 4+9=13. Maalivahdeista Andreas Bernard on pelannut eniten, ja Henri Kiviaho ollut toinen maalivahti, mutta kaksi peliä torjuttavaksi on liiennyt myös nuorelle Kasperi Kotkaniemelle.

Tapparassa Tiivolan pistemäärä riittäisi sijalle 11, tasapisteisiin Ben Bloodin kanssa. Enemmän kuin kuusi maalia tehneitä pelaajiakin kirvesrinnoista löytyy kymmenen kappaletta. Niko Ojamäen maalimäärä on 19, kultakypärä Kristian Kuuselan pistemäärä 13+24=37 – kumpikin on koko Liigan tilastoissa neljänneksi paras. Pakeista Tapparan tehokkain on Otso Rantakari, 5+17=22. Maalissa Christian Heljanko on pelannut paljon ja Niklas Bäckström vähemmän, mutta kumpikin nähtiin voitokkaasti tolppien välissä viime viikolla. Kokeilematon Jokeri-kortti Tapparalla on edelleen Miroslav Svoboda, joka on toistaiseksi hakenut pelituntumaa vain LeKistä.

Kirvesrintojen viime viikon poissaololista loukkaantumisten takia sisälsi Jarkko Malisen, Sami Moilasen ja Juho Rautasen lisäksi koko Liiga-kauden sivussa olleen Jere Karjalaisen.

Kuvat: Saana Hakala