Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Raumalla etsitään perjantaina maaleja

Perjantai 2.11. 18:30 VS.

Kaiken NHL-huuman keskellä Suomessa pelataan edelleen Liigaakin, ja perjantaina Raumalla on vuorossa liigakamppailu Lukko-Tappara. Kumpikin joukkue on maalintekonsa suhteen pahassa lamassa ja samalla on katkennut pistetahtikin.

Lukko on neljään viime otteluunsa tehnyt viisi maalia ja hävinnyt ne kaikki matsit. Viimeisin tappio tuli keskiviikkona voittolaukauskilpailun jälkeen 1-2 Jukurien vieraana. Sitä edeltävistä kolmesta pelistä raumalaiset eivät saaneet pistettäkään.

Tapparankin viiden liigapelin ja CHL mukaan lukien seitsemän ottelun voittoputki katkesi viikko sitten, kun se hävisi nollalla tehdyllä maalilla IFK:lle. Sama maaliton tahti jatkui myös tiistaina, kun kirvesrinnat hävisivät kotonaan. TPS:lle 0-5. Kolmessa viime pelissään Tappara on tehnyt vain kaksi maalia, mutta otti niillä kahdella silti yhden kolmen pisteen voiton.

Kauden ensimmäinen Lukon ja Tapparan välinen keskinäinen ottelu päättyi Tampereella raumalaisten voittoon 4-3. Sarjataulukossa Tappara on 17 pelin jälkeen sijalla 10. Lukko on sijalla 13 kerättyään viisi pistettä vähemmän, vaikka on pelannut yhden pelin Tapparaa enemmän.

Lukon parhaat pistemiehet ovat 15 pisteen Arttu Ilomäki ja Janne Keränen, kummallakin vieläpä pisteet 6+9. Pakeista tehokkain on ollut Roni Sevänen (2+6). Maalivahdeista nuori Lassi Lehtinen on noussut ohi Oskari Setäsen ja on pelannut ja voittanut enemmän pelejä.

Tapparasta Tomáš Záborský on edelleen kultakypärä tehoin 6+10=16. Niko Ojamäen seitsemän maalia on eniten joukkueetsa. Otso Rantakari on tehokkain puolustaja (2+8=10). Maalivahdeista Christian Heljanko on pelannut ja Niklas Bäckström odotellut vuoroaan.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen