Runkosarja päättyy, sijoitus ratkeaa

Lauantai 10.3. 17:00 VS.

Liigan runkosarja päättyy lauantaina Tapparan osalta kotiottelulla HPK:ta vastaan. Vierailla ei ole panosta, mutta Tappara ratkaisee vielä lopullisen runkosarjasijoituksensa ja sen myötä tulevan neljännesfinaalivastustajansa tässä ottelussa. Kolmossijan pitämiseksi tarvitaan voitto.

Tappara on nyt sijalla kolme kaksi pistettä JYPiä edellä. JYP pelaa viimeisen pelinsä vieraissa KooKoota vastaan ja voi totta kai hävitäkin, mutta oletusarvona voidaan kuitenkin pitää, että myös JYP ottaa kouvolalaisilta täyden pistepotin kuten sen kymmenen edellistäkin vastustajaa ovat tehneet. Silloin JYP nousisi 108 pisteeseen, yhden Tapparan edelle. Tapparalle ei riitä HPK:lta yksi piste, koska tasapisteissä JYPin kanssa JYP on parempi. Tappara tarvitsee siis voiton, sillä ei ole väliä, tuleeko se varsinaisella peliajalla vai vasta jatkoajan jälkeen.

Tappara on tällä viikolla ottanut kaksi voittoa, ensin Kärpistä kotona ja viimeksi torstaina Mikkelissä jatkoajan jälkeen 4-3. Kahdestatoista viime pelistään Tappara on voittanut kymmenen, joista kuusi jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa. Sillä on muutenkin peräti seitsemän voiton putki peleistä, jotka ovat venyneet jatkoajalle.

HPK on voittanut kolme viimeistä peliään täysin pistein, mutta se on liian vähän ja liian myöhään, kun playoffs-viiva ehti jo karata. Tällä viikolla Kerho on pelannut vain kerran torstaina, jolloin se voitti kotonaan Kärpät puhtaasti 4-0.

Tappara on voittanut kaikki kolme aiempaa keskinäistä peliä tällä kaudella tuloksin 4-0, 5-2 ja 4-3. Kolmen viime kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet 11 kertaa, Tappara on voittanut niistä 10. Kertaakaan ei ole menty jatkoajalle.

Kristian Kuusela pitää Tapparan kultakypärän loppukauden ajan. Torstain jatkoaikamaalillaan ja sitä edeltäneellä syöttöpisteellään hän nousi 41 pisteeseen. Torstain tehomies Tapparassa oli kuitenkin 2+1 laukonut puolustaja Valtteri Kemiläinen, joka tuplasi samalla kauden maalimääränsä. Kolme osumaa torstaina syöttänyt Henrik Haapala on neljässä pelaamassaan pelissä tehnyt viisi pistettä. Torstaina maalissa pelasi Christian Heljanko, mutta sitä ennen Dominik Hrachovinalla oli tusinan pelin peliputki.

HPK on yksi monista joukkueista, jotka pudotuspelijunasta jäätyään pisti kärkimiehensä lihoiksi; muualle saivat lähteä Oula Palve, Kristian Vesalainen ja Juho Keränen – se ei kuitenkaan siis ole viime pelien otteissa näkynyt. Joukkueesen jääneistä tehokkain pelaaja on puolustaja Joonas Lehtivuori, jolla on 34 pistettä. Otto Paajanen on pinnan päässä. Kerholla oli torstain Kärppä-kaadossa vähän harvinaisempaa maalintekijää, kun Petteri Nikkilä teki kauden kolmannen maalinsa, Harri Kainulainen ja Severi Sillanpää toiset maalinsa ja Filip Krivosik koko liigauransa ensimmäisen. Maalissa torjuu Emil Larmi.

Tappara Shop Kissanmaankadulla palvelee kotipelilauantaina klo 12-15!

Tero Aalto (Kuvat: Saana Hakala, Mika Kylmäniemi)


Hallissa lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Uusia playoff-kausikortteja myynnissä B-käytävällä hallin ovien aukeamisesta aina toisen erän alkuun saakka.