Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Runkosarjan viimeinen kolmannes käyntiin

Torstai 11.1. 18:30 VS.

Tapparan runkosarjaa on takana jo 40 peliä eli pitkä perussarja kääntyy nyt viimeiselle kolmannekselleen. Pudotuspelien alkuun on aikaa pari kuukautta. Tämän viimeisen runkosarjakolmanneksen käynnistää kirvesrintojen kotipeli Vaasan Sportia vastaan.

Sportin kausi ei ole sujunut toivotulla tavalla. Tammikuussa joukkue on nyt valahtanut sarjataulukon viimeiselle sijalle ja voi jo heittää toiveet pudotuspeleihin pääsystä. Sillä on matkaa viimeiseen playoff-paikkaan jo 20 pistettä. Torstain vastustaja Tappara on kerännyt 34 pistettä enemmän.

Tappara on taulukossa kolmantena, mutta nyt se on taas jäänyt kärkipaikasta jo 10 pisteen päähän ja kakkossijastakin neljä pistettä. Voittoputkia tarvitaan, mikäli taulukossa mielitään vielä korkeammalle. Viime aikoina Tapparalla on tökkinyt ennen kaikkea maalinteko, mutta suunta on hitaasti ylöspäin: Tämän vuoden puolella pelatuissa kolmessa pelissä maaleja on syntynyt ensin 0, sitten 1 ja viimeksi 2.

Kahdella tehdyllä maalilla Tappara viimeksi voitti pelin, kun Ässät kaatui Hakametsässä lauantaina 2-1. Sportin viimeisimmästä voitosta on kuusi peliä. Noista kuudesta pelistään se on saanut mukaansa kaksi sarjapistettä, joista toisen tiistaina Helsingissä HIFK:lle jatkoajalla hävitystä pelistä 1-2.

Keskinäisiä otteluita Tapparalla ja Sportilla on tältä kaudelta jo neljä. Tappara voitti kolme ensimmäistä (kaksi kertaa jatkoajalla, kerran varsinaisella peliajalla), mutta viimeksi joulukuun puolivälissä Sport tyrmäsi kirvesrinnat Vaasassa 4-0.

Tapparan tehopörsseissä ei viime aikoina ole juuri muutoksia tapahtunut, kun maaleja on syntynyt niin vähän. Kristian Kuusela jatkaa kultakypäränä 28 pisteellään, Jere Karjalaisen 15 tehtyä maalia on joukkueen eniten ja pakeista tehokkain on 20 pinnaa kerännyt Otso Rantakari. Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut pari viimeisintä peliä. Christian Heljangon viimeisin vuoro on ollut uudenvuoden aatonaattona.

Sportin paras pistemies ja maalintekijä on 14 osumaa viimeistellyt ja yhteensä 25 pistettä kerännyt Markus Nenonen perässään parin pisteen välein Joel Kiviranta ja Olavi Vauhkonen. Pakeista tehokkain on 21 pisteessä oleva Joni Tuulola. Maalissa Mika Järvinen kantaa päävastuun, Jonathan Iilahti pelaa silloin tällöin.

Pelaajavaihdoksissa Sportin viimeisin oli kapteeninsa Markus Kankaanperän päästäminen HIFK:n. Jotain uutista oli myös ulkolaisvahvistus Sam Povoroznioukin joutumisesta valmennuksen kuvainnolliseen koirankoppiin. Tapparassa Curtis Hamiltonin saapuminen on viimeisin muutos, ja mieheltä puuttuu edelleen ensiesiintyminen kotiyleisön edessä.

Tilastokummajaispoimintona voidaan esiin nostaa se, että Sport on päässyt tällä kaudella pelaamaan kahden miehen ylivoimalla peräti 13 eri kertaa. Esimerkiksi Tapparalle sellainen paikka on siunaantunut vain kuudesti ja sarjaa selvästi johtavalle Kärpille ainoastaan kolmesti.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)