Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Runkosarjan viimeiset viikot käyntiin

Tiistai 27.2. 18:30 VS.

Olympialaisten mitalit on jaettu, tauko treenattu, ja tiistaina taas mennään Liigassa. Tapparan kuuden ottelun mittainen runkosarjan loppusuora käynnistyy Vaasassa. Vastassa on kovimmin kauden liigajumboksi ehdolla oleva Sport, jonka kokoonpanoon on tehty tilaa nuorille ja nälkäisille pelaajille.

Toisin sanoen Vaasassa on tehty taloudellinen ratkaisu nimeltä tyhjennysmyynti. Sportista olivat jo aiemmin kauden aikana lähteneet Markus Kankaanperä ja Ville Viitaluoma, mutta viime viikkoina ulko-ovi on käynyt vielä tiuhemmin: Markus Nenonen, Michael Parks, Ari Gröndahl, Sam Povorozniouk ja Filip Riska ovat saaneet luvan hakea pelipaikan muualta. Heistä Nenonen löysi paikkansa Tapparasta.

Tappara puolestaan on tiistaina saamassa kokoonpanoonsa paluupelaajia, kun Leijonien olympiajoukkueen Jukka Peltola ja Mikko Lehtonen ovat taas seurajoukkueensa käytettävissä, Juhani Jasu on lähellä pelikuntoa reilun viiden viikon poissaolon jälkeen, ja Pohjois-Amerikasta palannut Henrik Haapala saattaa hänkin olla jo mukana pelissä.

Markus Nenonen lähti Sportista kultakypäränä ja parhaana maalintekijänä, mutta nyt vaasalaisjoukkueen tehokkain on Joel Kiviranta, joka on tehnyt pisteet 17+14=31. Maalimäärä on sama kuin lähteneellä Nenosella ja edelleen joukkueessa olevalla Olavi Vauhkosella. Maalissa ykkönen Mika Järvinen on pelannut muutaman viime pelin; toinen kassari on Jonathan Iilahti.

Tapparan kultakypärä on Kristian Kuusela, tehot 9+28=37. Kirvesrintapaidassa tehdyissä tehopisteissä seuraavina ovat olympiamiehet Peltola ja Lehtonen, kummallakin 27 pistettä. Kaksikon ja Kuuselan välissä on Nenonen, joka tosin Tapparassa on tehnyt vasta kaksi pistettä neljässä pelissä, mutta teki 30 täyteen jo Sportissa. Maalissa Dominik Hrachovina pelasi ennen taukoa pidemmän peliputken. Christian Heljanko on pitänyt tuntumaa yllä pelaamassa LeKissä. Varmuudella sivussa vielä on Otso Rantakari.

Tauolta palataan siis tilanteessa, jossa Sport on sarjataulukon viimeisenä neljä pistettä Jukureita perässä. Pelejä kaksikolla on jäljellä viisi. Tapparalla pelejä on kuusi ja sarjasijoitus putosi ennen olympiataukoa neljänneksi. Kakkossijaan on matkaa neljä pistettä mutta varsinaisen peliajan voittojen määrän ratkaistessa käytännössä viisi pistettä, takana viitossijaan on samat viisi pistettä.

Sportin ja Tapparan keskinäisiä pelejä on pelattu tällä kaudella aiemmin viisi. Tappara voitti kolme ensimmäistä peliä, niistä kaksi jatkoajalla, sen jälkeen Sport on voittanut kaksi, niistä jälkimmäisen myös jatkoajalla.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)