Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Runkosarjan viimeinen vierasreissu

Torstai 8.3. 18:30 VS.

Liigan runkosarjaa on jäljellä enää pari kierrosta. Tapparan osalta se tarkoittaa yhtä vieraspeliä ja yhtä kotipeliä. Niistä ensimmäisenä pelataan vieraissa, kun torstaina on bussireissu Mikkeliin, missä odottaa Jukurit.

Jukurit pelaa loppupelinsä enää kunniasta. Se välttää kirkkaasti sarjan viimeisen sijan mutta pudotuspeleihin sillä ei ole mitään asiaa. Playoff-viiva on tällä hetkellä 16 pisteen päässä. Tappara puolestaan on kiinni kolmossijassa. Se on kolme pistettä JYPiä edellä, mutta jäljellä olevissa peleissään sen pitää pitää huoli olevansa lopuksi vähintään piste edellä, sillä JYPillä on kolmen pisteen voittojen etu tasapisteissä. Lisäksi Tapparalla on laskennallisesti mahdollista lipsahtaa aina neljännesfinaalien kotiedun ulkopuolelle viidennelle sijalla, joten tarkkana se saa olla.

Tarkkana Jukurien kanssa saa todellakin olla, sillä se on voittanut kaksi edellistä peliään. Ensin se iski valtavan kannon Ilveksen playoff-haaveiden polulle voitollaan ja viimeksi tiistaina se haki Raumalta jatkoaikavoiton Lukosta 2-1 ja pudotti Lukon ainakin toistaiseksi ulos pudotuspelien 1. kierroksen kotiedusta.

Tappara puolestaan aloitti viimeisen runkosarjaviikkonsa tiistaina komealla kotivoitolla Kärpistä maalein 5-1.

Kauden aiemmat kolme keskinäistä ottelua Jukurien ja Tapparan välillä ovat kaikki menneet kirvesrinnoille: voittolukemat ovat olleet 2-1, 3-1 ja 4-2.

Monen muun playoffeista ulos jäävän joukkueen lailla Jukuritkin on päästänyt pelimiehiään pois, näkyvimpänä niistä parhaan maalintekijänsä Zach Budishin siirtyminen TPS:ään, ja toiseksi parhaan maalintekijän Teemu Tallbergin siirtyminen HIFK:iin. Nykyrosterin paras pistemies ja maalintekijä on 12+26=38 pinnaa tehnyt puolustaja Teemu Suhonen perässään Jesper Piitulainen ja Turo Asplund. Sami Rajaniemi on selkeä ykkösmaalivahti, Juhana Aho kakkosenaan. Loukkaaantuneena on ollut puolustaja Keni Karalahti.

Tapparan maalinsuulla jako on aika lailla samanlainen kuin Jukureissakin, kun Dominik Hrachovina on pelannut nyt useamman viikon peliputken. Kultakypärä on Kristian Kuuselalla 9+30=39. Tiistain tehomiehiä Kärppiä vastaan olivat kaksi maalia tehnyt Tomáš Záborský ja 1+1 kerännyt Matti Järvinen. Otso Rantakari on loukkaantuneena.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)