fbpx

Runkosarjan viimenen kymppi käyntiin

Otteluraportin tarjoaa:
KalPa
Tappara
ke 20.2. klo 18:30

Kymmenen peliä on runkosarjaa jäljellä, kun Tappara käy toista kertaa tällä kaudella Kuopiossa. Tappara pyrkii pitämään kiinni sarjataulukon kolmossijastaan ja mahdollisuuksien rajoissa on kakkospaikkakin, KalPa puolestaan hamuaa vielä mukaan kympin sakkiin ja playoffeihin.

Tällä hetkellä KalPa on sijalla 12 ja käytännössä korkein mahdollinen paikka, mille se voi yltää on kymmenes sija – siis viimeinen pudotuspelipaikka. Siihen sillä on matkaa vain kolme pistettä ja ohitettavanaan Sport ja JYP, kun taas jo pykälääkin korkeammalle on matkaa jo tavoittamattomat 12 pistettä.

Tapparalta on karannut jo sarjataulukon ykköspaikka ja viikonloppuna myös kakkossijan TPS pääsi nykäisemään eron kirvesrintoihin jo yhdeksään pisteeseen. Se on kymmenessä pelissä vielä sopivasti pelaamalla tavoitettavissa, mutta hankalaa sekin on. Kolmossijassaan Tappara on kiinni kolme pinnaa Lukon ja neljä pinnaa Pelicansin edellä ja näitä vielä 1-2 ottelua vähemmän pelanneena. Kolmossijan panoksena on varma paikka Champions Hockey Leagueen, eikä väheksyä kannata sitäkään, että sillä väistää myös Kärpät aina finaaleihin saakka.

Kummallakin joukkueella on tekemistä oman tavoitteensa kanssa, sillä viime pelit eivät ole sujuneet toivotulla tavalla, sillä molemmilla on vain yksi voitto viidestä viime pelistään. KalPa on onnistunut sen lisäksi ottamaan kaksi irtopistettä, Tappara ei edes sellaisia. Lisäksi kummankin viimeisin peli pahinta kilpakumppania vastaan päättyi tappioon: KalPa hävisi JYPille jatkoaikamaalilla 1-2, Tappara TPS:lle 2-3.

Keskinäisistä peleistä KalPa voitti ensimmäisen 4-3, Tappara kaksi seuraavaa 5-2 ja 4-1. Kaikki voitot ovat olleet kotivoittoja.

10000 historiamaalin raja runkosarjassa on Tapparalta nyt 11 osuman päässä.


Juhani Jasun seuraavan maalin myötä syntyy miehen pitkän uran uusi yhden kauden maaliennätys.

Alexandre Texier on KalPan paras pistemies (9+24=33) perässään myös 30 pisteen rajan saavuttaneet Jaakko Rissanen ja Eetu Luostarinen. Tommi Jokisen 13 osumaa on joukkuesta eniten. Pakeista tehokkain on ollut 25 pistettä tehnyt Otto Leskinen. Maalissa Denis Godla on ykkönen, Jonathan Iilahti kakkonen. Loukkaantumistensa takia KalPa myös on viime viikkoina hankkinut hyökkääjävahvistuksia. Haaviin tarttuivat kokeneet Ilkka Pikkarainen ja Jyri Junnila.

Tapparasta Kristian Kuusela on edelleen pistepörssivoittokamppailusa mukana neljäntenä tehoin 17+28=45. Kirvesrinnoista ei kuitenkaan löydy edes toista 30 pinnan miestä: Niko Ojamäki ja Jan-Mikael Järvinen ovat 29 pisteessä. Ojamäki on maalikärki 19 osumalla. Valtteri Kemiläinen 26 pisteellä on pakeista tehokkain. Maalissa Christian Heljanko on joutunut luovuttamaan Liigan eniten pelanneen maalivahdin tittelin SaiPan Tuohimaalle, mutta on selkeä Tapparan ykkönen ennen Niklas Bäckströmiä. Tapparan maalivahtipaletti selkeni siirtorajalla, kun Miroslav Svoboda siirtyi muualle pelaamatta peliäkään.

Niityä mainittuja loukkaantuneita hyökkääjiä KalPalla oli viikonloppuna Kai Kantola, Balazs Sebok ja Henri Knuutinen. Pakeista poissa olivat Lasse Lappalainen ja Valtteri Parikka. Tapparasta loukkaantuneina sivussa olivat Tomáš Záborský, Otso Rantakari, Juho Rautanen ja Matias Lehtonen sekä henkilökohtaisesta syystä Ben Blood. Heistä Záborskýa odotetaan kaukaloon jo pian, ja Bloodiakin viimeistään loppuviikosta.

Kuvat: Mika Kylmäniemi