Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Runkosarjan voittajasta tason mittaus

Tiistai 6.3. 18:30 VS.

Liigan pitkän runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy. Tapparalla viimeiseen viikkoon sisältyy vielä kolme peliä, joista kaksi kotihallissa. Tiistaina on niistä ensimmäinen, kun Hakametsään vieraaksi tulee runkosarjan voiton jo varmistanut Oulun Kärpät.

Kärpät on kerännyt 57 pelissä 120 pistettä, ja kun lähin uhkaaja TPS on 11 pisteen päässä, niin sitä eroa ei enää kiinni oteta, varsinkaan kun TPS:llä on kaksi peliä enää jäljellä. Tappara on neljäntenä tasapisteissä JYPin kanssa. Teoreettiset mahdollisuudet kirvesrinnoilla on TPS:nkin ohi, koska sille on jaossa pisteitä vielä yhdeksän ja eroa turkulaisiin on seitsemän pistettä. Se tarkottaisi oman täyden potin lisäksi sitä, että TPS saisi kahdesta pelistään vain yhden pisteen. JYPin suhteen Tapparalla on etu kamppailussa kolmossijasta, sillä JYPin on mahdollista saada kasaan enää kuusi lisäpistettä, Tapparan siis yhdeksän.

Sekä Tappara että Kärpät pelasivat tuplaviikonlopun. Tappara voitti perjantaina Ilveksen voittolaukauskisassa 3-2, mutta hävisi lauantaina Porissa Ässille 0-3. Kärpät puolestaan hävisi kahdesti HIFK:lle, ensin Helsingissä jatkoajalla 2-3, sitten Oulussa 1-4.

Kolmessa keskinäisessä pelissä Tappara on ollut tällä kaudella niukasti parempi voittamalla Tampereella 2-1 ja Oulussa 3-2. Kärpillä on yksi voitto Oulussa 3-1.

Kärppä-pelaajat hallitsivat pitkään Liigan pistepörssiä, mutta nyt Julius Junttila löytyy sijalta neljä, 13+39=52. Charles Bertrand on viidentenä ja samalla maalipörssin ykkösenä peräti 32 osumallaan. Myös pakkien pörssikärjestä löytyy kärppäläinen Miika Koivisto pistein 10+29=39. Tapparan kultakypärä Kristian Kuusela löytyy pistepörssissä heti Koiviston perästä sijalta 23, tehoja on 9+30=39.

Maalivahdeista Tappara on käyttänyt tammikuun lopusta lähtien vain Dominik Hrachovinaa, toinen kassari on Christian Heljanko. Kärpät peluutti viikonloppuna kumpaakin maalivahtiaan, joista Veini Vehviläinen on kauden aikana pelannut jonkin verran enemmän kuin Jussi Rynnäs.

Tapparasta loukkaantuneena sivussa on ollut Otso Rantakari. Kärppien ja HIFK:n tuplapeleissä nähtiin tilanteita, joista parikin on kurinpidon tutkittavana, molemmissa tutkinnan kohteena IFK-pelaaja. Kärpistä ottavalla puolella olleista Mikko Niemelä loukkaantui omassa tilanteessaan, mutta HPK:sta siirtorajan tuntumassa Kärppiin siirtynyt Kristian Vesalainen ilmeisesti ei ruman rikkeen kohteena ollessaan.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa tiistaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Siipilippu: istumpaikka E-katsomossa + 12kpl siipiä hallin Siipikellarissa 19 €. Siipiliput myynnissä vain Tapparan toimistolla ja jäähallilla.

Kausikorttilaisten kesken tiistaiarvonta!