Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Sarjan katkaisupaikka lähestyy

Keskiviikkona Hakametsässä ei ole vielä katkon paikkaa Tapparan ja Ilveksen väliselle neljännesfinaalisarjalle, mutta jompikumpi astuu yhden askeleen pidemmälle ja saa seuraavaksi sen katkaisumahdollisuuden perjantaille. Neljän pelin jälkeen Tampereella mennään voitoin 2-2.

Viimeisin peli joukkueiden välillä pelattiin maanantaina. Ilves aloitti vahvemmin, mutta Tappara käänsi pelin itselleen jo avauserän aikana ja vei lopulta varsin suvereenin voiton maalein 4-0. Edelleen sarjan iso kuva on näyttänyt siltä, että Ilves pelaa hyvin, mutta Tappara vastaa kerta kerralta paremmin.

Maanantaina Tappara sai maalit sellaisilta kavereilta kuin Kristian Kuusela, Veli-Matti Savinainen ja Teemu Nurmi, joiden tehojen perään sarjan alkupeleissä ehdittiin jo huudellakin. Vaikka pudotuspelejä romantisoidaan aina yllätyssankareilla ja pienen roolin pelaajien nousulla ratkaisijoiksi, niin todellisuudessa ykköskorin miesten onnistuminen yleensä pitkät sarjat ratkaisee.

Tappara on saanut ratkaisijan myös tolppien väliin. Ilveksen Antti Lehtosta on hehkutettu pitkin kevättä, mutta Tapparan Dominik Hrachovina vetää vähintään yhtä kovaa. Viimeisen reilun 150 minuutin peliajan aikana Ilves on saanut kiekon Domin taakse vain yhden kerran.

Keskiviikkona Hakametsässä nähdään iso peli.

Tero Aalto (Kuva: Mika Kylmäniemi)