fbpx

Sarjan toinen peli tänään Raumalla – Tappara samalla kokoonpanolla

Otteluraportin tarjoaa:
Lukko
Tappara
la 23.3. klo 17:00

Neljännesfinaalit käynnistyivät eilen. Tampereella Tappara ja Lukko aloittivat oman sarjansa ilman isoa yllätystä, kun runkosarjassa paremmin sijoittunut ja kotiedun turvin sarjaan lähtenyt Tappara otti kotivoiton maalein 3-2. Heti tänään jatketaan Raumalla.

Pitkissä paras seitsemästä -sarjoissa ensimmäisissä peleissä ei oikeastaan pysty ratkaisemaan vielä mitään, mutta suunnan ne tulevalle aina antavat. Kahden voiton johto kahden pelin jälkeen olisi iso, mutta ei vielä ratkaiseva etu, sen ovat monet pudotuspelisarjat osoittaneet.

Avauspelissä johtoasema vaihtui kahdesti, kun Tappara teki avausmaalin, Lukko meni ohi, mutta Tappara tuli vielä uudelleen ohi. Myäs pelillisesti hallinta oli enemmän Tapparalla kuin Lukolla, sen kertovat kaikki mittarit. Erikoistilanteissa Tappara oli edellä tehden kaksi ylivoimamaalia ja pitäen Lukon ylivoiman nollilla. Maalivahtiosasto meni tasan, helppoja maaleja ei lipsauteltu.

Tapparan maalit syntyivät maalinedusohjauksesta, laukauksesta suoraan poikittaissyöttöön ja siniviivalta maskin takaa. Lukko maalasi läheltä reboundista ja puolittaisesta läpiajosta vasemmalta laidalta. Arttu Ilomäki teki Lukon molemmat maalit, Tapparalta osuivat Jarkko Malinen, Jere Karjalainen ja Valtteri Kemiläinen.

Tänään pelataan siis toisena päivänä peräkkäin. Maalivahtiosastolla vaihtoon ei kummallakaan joukkueella ole varsinaista tarvetta, mutta kummaltakin löytyy oikein pystyvä toinenkin maalivahti, mikäli valmennus haluaa miettiä lepo- tai yllätysjuttuja. Playoffien 1. kierroksella jo pelanneita mahdollisia kierrätyspelaajia Lukolla on käytössään mm. Vili Laitinen, Mark Auk ja Antti Saarela. Tapparan kierrätysreservissä on kentällinen Aleksi Elorinne, Juho Rautanen, Matias Lehtonen, Sami Moilanen ja Anton Ollikainen.

Toisen neljännesfinaalin kokoonpanot

Lukko ottaa pelaajakierrätystä käyttöön heti sarjan toisessa pelissä. Perjantaina kolme jäähyä ottanut kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazio tekee tilaa Antti Saarelalle ja Mark Auk tulee seiskapakiksi Simo-Pekka Riikolan tilalle. Jälkimmäisessä tosin ei isommin uutta virkeyttä kentälle tule, sillä Riikola ei pelannut perjantaina lainkaan.

Tappara jatkaa samalla kokoonpanolla kuin perjantaina.

67 Tomáš Záborský – 28 Jarkko Malinen – 71 Kristian Kuusela
76 Anton Levtchi – 44 Jan-Mikael Järvinen – 20 Niko Ojamäki
68 Joona Luoto – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
74 Antti Erkinjuntti – 11 Matti Järvinen – 61 Juhani Jasu

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
24 Ben Blood – 13 Valtteri Kemiläinen
15 Toni Utunen – 18 Tuukka Mäntylä
37 Elias Fälth

30 Christian Heljanko
(32 Niklas Bäckström)

Kuvat: Saana Hakala