Savon-viikonlopussa ensin Jukurit

Perjantai 3.11. 18:30 VS.

Tällä viikolla kotipeleistään täysin huilaava Tappara pelaa viikonloppuna kaksi ottelua Savossa. Etelä-Savosta aloitetaan, kun perjantaina ollaan Mikkelissä Jukurien vieraana. Sieltä matka vie lauantaiksi Pohjois-Savoon Kuopioon.

Mikkelissä odottava Jukurit on jumittunut sarjan viimeiselle sijalle. Se on 20 pelistään kerännyt 16 pistettä, 22 vähemmän kuin kolmantena oleva Tappara. Jukureilla matkaa playoff-joukkueiden joukkoon on 9 pistettä, Tapparalla taas sarjan kärkeen kahdeksan pistettä.

Perjantaina on Jukurien viikon ensimmäinen ottelu. Sen edellinen peli viime lauantaina päättyi vierastappioon KalPaa vastaan 2-3. Jukurit on voittanut vain yhden pelin 10 viime ottelustaan. Jos Tapparan maalinteo-ongelmia jossain vaiheessa harmiteltiin, niin Jukurit on tässä vaiheessa tehnyt jo 20 maalia vähemmän kuin kirvesrinnat, se on tasan maali per peli vähemmän.

Tappara pelasi tiistaina Jyväskylässä Champions Hockey League, missä se playoff-parinsa avauksessa hävisi JYPille 1-3. Liigan puolella Tappara on kuuden ottelun voittoputkessa eikä ole jäänyt ilman vähintään yhtä sarjapistettä kymmeneen peliin. Edellisessä liigapelissään lauantaina se kaatoi Pelicansin 3-0.

Jukurit ja Tappara ovat kerinneet yhden keskinäisen pelinkin pelata. Se tapahtui vajaa kuukausi sitten Hakametsässä, jolloin Tappara voitti niukasti 2-1.

Jukurit on siis joukkueena tehnyt vähän maaleja, mikä tietysti heijastuu myös henkilökohtaisiin saldoihinkin. Kultakypärää kantaa Zach Budish 10 tehopisteellä (3+7). Parhaat maalintekijät ovat kuuden osuman Ville Leskinen ja Teemu Tallberg. Pakeista tehokkain on ollut 2+6 tehnyt Teemu Suhonen. Maalivahdeista Sami Rajaniemi kantaa päävastuun, kakkonen Juhana Aho on pelannut reilut pari ottelua.

Tapparasta sisäisessä pörssikärjessä 14 pisteessä ovat maalikärki Jukka Peltola (8+6) ja syöttöykkönen Kristian Kuusela (2+12). Otto Rauhala on noussut kolmanneksi 11 pisteeseen, Juhani Jasu puolestaan on viime aikoina ollut terävin viimeistelijä. Pakkien pistekärki onilman ylivoima-aikaa häärivä Aleksi Salonen (4+5). Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut kaikki muut pelit paitsi juuri edellisen pelin, jossa Christian Heljanko teki liigadebyyttinsä nollapelillä.

Kuukausi sitten keskinäisessä ottelussakin tehoilla olivat juuri samat tehomiehet kuin yllä koko kauden tilastoissakin. Leskinen teki Jukurien maalin, Jasu ja Peltola vastasivat Tapparan osumista, ja Kuuselallekin tuli syöttöpinna.

Tapparan joukkue oli tiistaina CHL-pelissä liikkeellä ilman poissaoloja. Jukureista sairaslistalla ovat olleet Turo Asplund ja Nestori Lähde.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)