Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Taka-askeleen jälkeen taas eteenpäin

Tappara ja HIFK kohtaavat maanantaina Helsingissä neljännen kerran välieräsarjassaan. HIFK voitti kolmannen pelin Tampereella lauantaina, mutta Tappara johtaa vielä voitoin 2-1. Finaaliin pääsee neljällä voitolla.

HIFK oli kahden Tappara-voiton jälkeen keksinyt lauantaiksi jotain lääkkeitä Tapparan menon jarruttamiseksi. Voittonsa se hankki ennen kaikkea ylivoimapelillään, kun kaikki sen kolme osumaa syntyivät Tappara-pelaajan istuessa jäähyllä.

Tappara ei saanut lauantaina parastaan irti, vaan sen esitys oli “vain ok”, mikä ei tässä vaiheessa kautta riitä. Maanantaina sen täytyy löytää taas parempi lataus, millä vastata IFK:n parantuvaan peliin. Jälleen kerran on muistettava, että sarjat voittaa se, kumpi kehittää peliään paremmin ja on joukkueista parempi viimeisissä peleissä.

HIFK on kierrättänyt pelaajiaan ja jatkanee voitosta huolimatta samalla linjalla, koska materiaalia riittää. Maalissa se käytti lauantaina ensimmäistä kertaa playoffien aikana Niklas Bäckströmiä, joka saanee voittopelin jälkeen jatkaa.

Tapparassa vastaavaa kierrätysmahdollisuutta ei ole. Juhani Jasun toipuminen avauspelin tällistään on ainoa odotettavissa oleva asia. Toki Tapparallakin on maalivahtiosastolla heittää kehiin Teemu Lassilakin, vaikka pelillistä syytä siihen ei ole, koska Dominik Hrachovina on ollut mainio.

Neljäs peli on taas kova vedenjakaja sarjaan. Kotivoitto, sarja on tasan ja loppu jatketaan ikään kuin paras-kolmesta. Vierasvoitto ja Tappara saa seuraavaan peliin katkaisupaikan kotikaukaloonsa.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)