Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tänään mennään Poriin!

Lauantai 17.11. 17:00 VS.

Kovinkaan usein Liigassa ei pelata kauden ensimmäistä ottelua tiettyä vastustajaa vastaan, joka on jo ehtinyt vaihtaa valmentajaa. Tänään Tappara kuitenkin kohtaa jo valmennusvastuun vaihtaneen Ässät, mutta toisaalta lieventävänä asianhaarana on se, että kausi on ehtinyt jo pitkälle marraskuun puoliväliin ennen kuin tämä joukkueiden ensitapaaminen tapahtuu.

Esimerkiksi Ilveksen Tappara kohtasi eilen jo kolmannen kerran, kun taas näihin 21 runkosarjapeliin ei Ässät mahtunut kertaakaan. Tänään Porissa joukkueet kuitenkin kohtaavat – ja valmentajanvaihtotouhuistakin huolimatta kumpikin joukkue on voittoputkessa.

Ässät jumittui alkukaudesta sarjataulukon viimeiselle sijalle eikä voittanut syys- ja lokakuun 18 pelissä kuin kerran varsinaisella peliajalla. Maaottelutauolla Ässät kertoi vaihtaneensa Mikael Kotkaniemen tilalle päävalmentajakseen Pasi Kaukorannan. Nyt Ässät on voittanut kolme viimeisintä otteluaan, ensin yhden jatkoajalla ja sitten kaksi kertaa varsinaisella peliajalla. Keskiviikkona tauon jälkeisessä ensimmäisessä ja toistaiseksi ainoassa pelissään se kaatoi HIFK:n Helsingissä 3-2.

Tappara on voittanut Liigassa nyt yhdeksän peliä viimeisistä 11 pelistään, neljä viimeisintä niistä on tullut putkeen. Kolme viimeisintä peliä on päättyneet varsinaisen peliajan voittoihin ja niissä Tapparalle on tehty vain yksi osuma per peli. Perjantaina Hakametsän paikallispeli päättyi Tapparan eduksi 3-1. Sarjataulukossa Tappara on nyt neljäntenä.

Ässien Jarno Kärki on Liigan maalikärki 10 osumallaan ja joukkueensa kultakypärä 17 tehopisteellään. Sakari Salmisella on kaksi pistettä vähemmän. Porilaispakkien tehokkain on Niko Peltola, jolla on seitsemän tehopistettä, kaikki ne syöttöpisteitä. Maalivahdeista Andreas Bernard on pelannut 17 pelissä, Henri Kiviaho seitsemässä.

Tapparasta Tomáš Záborský on edelleen kultakypäräinen 17 pisteellään, mutta kapteeni Kristian Kuusela on aloittanut kovan nousun ja on jo parin pisteen päässä. Tuo kaksikko yhdessä Niko Ojamäen kanssa on joukkueen parhaat maalintekijät seitsemällä osumallaan. Otso Rantakari on tehokkain pakki pistein 3+9=12, mutta maaleissa Valtteri Kemiläinen teki eilen jo kuudennen osumansa. Christian Heljanko on edelleen urakoinut maalissa.

Ben Blood, vaikka alkukauden Walesissä pelasikin, kohtaa kuitenkin viimevuotisen joukkueessa. Porin-vuonnaan hän oli koko Liigan ylivoimainen jäähykuningas. Nyt Tapparassa ura on alkanut ilman rangaistuksia.

Tapparan pelaajapaidassa nähtänen tänään Bloodin lisäksi muutakin uutta verta, kun perjantain paikallispelin kolhujen vuoksi Mestiksestä tarvitaan tilkettä rosteriin.

Kuvat: Mika Kylmäniemi