Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tänään vastassa HIFK – vain maalivahti vaihtuu

Lauantai 28.9. 17:00 VS.

Tapparan seitsemän ottelun voittoputki on seuraavaksi uhan alla tänään Helsingissä, kun Tappara pelaa vieraspelin toisena päivänä peräkkäin, nyt vastassaan HIFK. Kauden ensimmäinen “Siniset vs. Punaiset” on siis edessä.

Kaikki seitsemän peliään siis voittanut Tappara on luonnollisesti sarjakärjessä. Perjantaina se voitti Turussa TPS:n peräti 7-2. Yhden ottelun vähemmän pelannut HIFK on sijalla seitsemän 11 pistettä Tapparaa perässä. Perjantaina IFK oli Raumalla, jossa hävisi Lukolle jatkoajalla 2-3.

HIFK nousi Raumalla jatkojalla tekemällä kaksi maalia ilman maalivahtia pelaten viimeisen puolentoista minuutin aikana. Maalit tekivät Teemu Turunen ja Anton Lundell, jotka ovat joukkueen ainoat kolmen maalin miehet. Turunen on sisäinen pörssikärki yhteensä viidellä tehopisteellään. Samaan pistemäärään pelkillä syötöillä on päässyt Jesse Saarinen. Maalissa Atte Engren pelasi neljä peliä ennen loukkaantumistaan, jonka jälkeen maalissa on pelannut Frans Tuohimaa.

Jo mainituista nimistä Turunen, Saarinen ja Tuohimaa ovat uusia miehiä punapaidoissa tällä kaudella. Kovaan rosteriin ovat liittyneet lisäksi myös mm. Otto Paajanen, Mikko Kousa, Sebastian Dyk, Jere Sallinen ja Rony Ahonen. Engrenin loukkaantumista paikattiin nopeasti väliaikaisavuksi hankitulla Andreas Bernardilla. HIFK on ehdottomasti yksi ennakkosuosikeista tällä kaudella.

Joskus varsin antoisa vierashalli Helsingissä on muuttunut Tapparalle vaikeaksi viime vuosina. IFK on voittanut kaikki neljä kotipeliään Tapparaa vastaan kahden edellisen kauden aikana. Viime vuonna Tappara teki Helsingissä kahteen peliin vain yhden maalin.

Tällä kaudella Tapparan maalinteko on toiminut, kuten eilinen Turun-reissukin kertoo. Tappara on tehnyt 32 maalia – 12 enemmän kuin seuraavaksi eniten tehnyt – eli hurjat yli neljä ja puoli maalia peliä kohti.

Liigan pistepörssin kärjessä kuusi parasta on Tappara-pelaajia, kympin joukkoon mahtuu vielä seitsemäskin. Tänään kutakypärän päähänsä painaa pisteet 4+7=11 kerännyt Niko Ojamäki, jonka kanssa samoissa pisteissä vähemmillä maaleilla on Anton Levtchi. Maalipörssin kärki, jo kuusi kertaa osunut Kristian Kuusela on 10 pisteessä, kuten on myös pakkien pistepörssin ykkönen Valtteri Kemiläinen. Maalissa Christian Heljanko on torjunut molemmat tämän viikon pelit. Michael Garteigin viimeisin peli on viikon takaa.

Kokoonpanot saa julkaista klo 13. Tapparan osalta tuskin ainakaan suuria muutoksia tulee. Jarkko Malinen, Olavi Vauhkonen ja Toni Utunen ovat edelleen sivussa. IFK:lta viime peleistä ovat puuttuneet ainakin Engren ja Markus Kankaanperä sekä pitkää pelikieltoa kärsivä Ville Varakas.

Siniset tänään Helsingissä:

71 Kristian Kuusela – 86 Tyler Morley – 26 Jere Karjalainen
76 Anton Levtchi – 11 Patrik Virta – 20 Niko Ojamäki
96 Sami Moilanen – 42 Otto Rauhala – 9 Charles Bertrand
21 Patrik Puistola – 61 Juhani Jasu – 70 Matias Lehtonen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
19 Ben Blood – 13 Valtteri Kemiläinen
18 Tuukka Mäntylä – 91 Alexander Ytterell
50 Jere Rouhiainen

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Kuvat: Saana Hakala


Ottelukooste

Lehdistötilaisuus