Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara hakee finaalisarjaa tasoihin

Torstai 19.4. 18:30 VS.

Kevään finaalisarjan toinen ottelu pelataan torstaina Hakametsässä. Tiistaina aloitettiin Kräppien kotihallissa Oulun Raksilassa, silloin kotijoukkueelle puhdas voitto 3-0. Kärpät on siis kolmen voiton päässä mestaruudesta, Tappara neljän.

Avausottelun tappio ei ole Tapparalle mikään uusi juttu. Viiden edellisen finaalikeväänsä aikana se hävisi ensimmäisen pelin useammin kuin voitti, mukaan lukien kummassakin mestaruuteen päättyneessä sarjassa.

Tappara ei tiistaina päässyt kunnolla pelirytmiin, mihin syyksi on arvioitu pitkää pelitaukoa semifinaalien jälkeen. Tappara pelasi ihan ok pelin, mutta tässä vaiheessa kautta näin kovaa vastustajaa vastaan se ei riitä. Parannettavaa on, mutta eivätköhän hermotus ja hormonitasot asetu taas kohdilleen, kun pelit etenevät. Kärpät pääsi avauspeliin aika ideaalisenkin pelitauon jälkeen, mutta toki kovempi pelirasitus voi näkyä sarjan jatkuessa.

Avausottelu meni vähän tarkastelun ja tarkkailun merkeissä. Otetta vastustajasta haettaneen vielä toisessakin pelissä puolin ja toisin, tehdään muutoksia havaintojen perusteella ja pyritään saamaan omat vahvuudet näkyviin vastustajan kustannuksella.

Julius Junttila ja Jani Hakanpää olivat avausottelun tähdet, 1+1 kumpikin. Maalivahti Veini Vehviläinen piti nollan, mutta Tappara ei hirveästi päässyt miestä kutittelemaankaan. Ylivoimamahdollisuuksiakin kirvesrinnat saivat vain yhden.

Avauspelin hävinneen Tapparan pitää parantaa Kärppiä enemmän toiseen peliin. Etenkin hyökkäyspelaamiseen kirvesrintojen pitää löytää lisäjuonta, että Kärppien puolustusta ja maalivahtia saadaan horjutettua.

Pelaajapuolella Tappara-pakki Otso Rantakari asetettiin kurinpidon katseltavaksi taklattuaan Miska Humalojaa. Päätös kurinpitotoimista tulee pelipäivänä. Kummallakin joukkueella on varsinkin hyökkäyksessään reserviä tehdä muutoksia, mikäli halua ja tarvetta ilmenee.

Ottelu alkaa Hakametsäsä klo 18.30. Hallin ovet aukeavat klo 17 Restelin myyntipisteiden Happy Hourilla. Käytävän esiintymislavoilla vauhdissa ennen peliä Mansesteri, Jenni Mustajärvi ja Iina Hietanen!

Tero Aalto (Kuvat: Saana Hakala)

 


Hallissa torstaina: Finaali 2

Ottelun alkamisaika:
18

Hallin ovet auki:
17

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Käytävälavoilla esiintymässä Mansesteri, Iina Hietanen, Jenni Mustajärvi!