Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Tappara hakee kolmatta voittoa kotikaukalossa

Kaksi peliä Tapparan ja HIFK:n välistä välieräsarjaa on pelattu. Tappara on voittanut molemmat pelit ja johtaa voiton 2-0. Finaaleihin pääsyyn tarvitaan neljä voittoa. Kun lauantaina Hakametsässä pelataan kolmas ottelu, HIFK alkaa olla pakkovoiton edessä.

Tietenkään todellista pakkoa ei vielä ole, koska sarja ei ratkea kolmessa ottelussa, mutta kolmen voiton takaa nouseminen on osoittautunut historiassa varsin harvinaiseksi tempuksi. Kun Tappara on vielä viime vuosina hallinnut joukkueiden keskinäisiä pelejä selkeästi ja on parhaillaan yhdeksän voiton putkessakin, ei HIFK:n kannata ainakaan liikaa etumatkaa kirvesrinnoille antaa.

HIFK:n lohtu on se, että kerralla ei tarvitse ottaa kuin yksi voitto. Yhden voiton perään voi ottaa yhden lisää ja niin edelleen. Edelleen helsinkiläisten pelaajamateriaali on niin laadukas, että sillä on jokaisessa pelissä mahdollisuus taistella voitosta.

Toistaiseksi Tappara on kuitenkin ollut selvästi parempi tässä sarjassa. Se on pelannut tasapainoista peliä kummassakin päädyssä ja ennen kaikkea keskialueella, missä IFK:lla puolestaan on eniten vaikeuksia. Tappara pääsee hyökkäämään suoraan paljon laadukkaammin kuin HIFK. Kun erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipelikin on mennyt Tapparan laariin, on ero kaukalossa ollut kenties yllättävänkin selkeä.

HIFK on siis se joukkue, jonka pitää parantaa omaa pelaamistaan, niin viisikko- kuin yksilötasolla. Tökkimisellä, jälkipelillä ja uhittelukovuudella se ei tule voittamaan tässä sarjassa mitään.

Tapparalla on kotikaukalossaan mahdollisuus siirtää sarja katkolle seuraavaan peliin. Kolme ottelupalloa olisi kova suoritus. Tappara on selvä ennakkosuosikki kolmanteenkin peliin, ja jos se pystyy pitämään kahdessa ensimmäisessä pelissä nähdyn tasonsa, se myös voittaa, ellei IFK kykene ihan täydelliseen muodonmuutokseen.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)