Tappara hakemaan vierasvoittoa

Maanantai 26.3. 18:30 VS.

Tappara johtaa neljännesfinaalisarjaa KalPaa vastaan voitoin 2-1. Tähän mennessä sarjassa on nähty pelkkiä kotivoittoja. Tänään pelataan Kuopiossa neljäs ottelu, jossa tuo tilasto olisi hyvä muuttaa.

Edellisessä Kuopion-pelissä Tappara oli parilla maalilla kiinni vierasvoitossa vielä pitkälle kolmanteen erään, mutta KalPa teki viimeiseen kymppiin kolme maalia ja voitti 4-3. Lauantaina Hakametsässä puolestaan KalPa oli johdossa reilu minuutti ennen loppua, mutta Tappara tasoitti ilman maalivahtia pelaten ja voitti lopulta jatkoerässä samoin luvuin 4-3. Sarjan ensimmäinen peli oli päättynyt niin ikään maalin erolla Tapparalle.

Sarja on tähän mennessä ollut erikoistilannemaalien sävyttämä. KalPa on tehnyt peräti viisi ylivoimamaalia kolmessa pelissä ja lisäksi yhden alivoimamaalin. Yksi KalPan maaleista lisäksi syntyi samalla sekunnilla, kun Tappara-jäähy päättyi ja oli siis käytännössä ylivoimalla syntynyt. Tapparakin on osunut neljästi ylivoimalla, niistä kolme viime pelissä lauantaina. Tasakentällisin Tappara on tehnyt kuusi, KalPa kolme, joista yksi siis käytännössä ylivoimalla, vaikka tilastoissa näkyy tasakentällisin tehtynä.

KalPan näkyvin hahmo sarjassa on ollut Kai Kantola, joka kovien tehojensa (3+1) lisäksi on rymistellyt kaukalossa. Janne Tavi on myös tehnyt kolme maalia, kaikki ylivoimalla. Kaikkiaan KalPan yhdeksällä maalilla on vain neljä eri tekijää.

Tappara on tehnyt yhden maalin enemmän, 10, mutta sillä on yhdeksän maalintekijää. Ainoa kahden maalin mies on lauantaina molemmat osumansa tehnyt Otso Rantakari. Eniten pisteitä on kerännyt Tomáš Záborský (1+3).

Maalissa KalPalla sarjan aloitti Denis Godla, joka kuitenkin sai jo avauspelin toisessa erässä tehdä tilaa siitä eteenpäin pelanneelle Niko Hoviselle. Tapparasta Dominik Hrachovina on pelannut kaikki pelit.

Kokoonpanon alla Markus Nenosen ennakkohaastattelu.

Tapparan kokoonpano Kuopiossa:

Jere Karjalainen on sivussa lauantain ottelun peruina. Kokoonpanoon hyökkäykseen mukaan nousee Teemu Nurmi.

67 Tomáš Záborský – 11 Matti Järvinen – 92 Sebastian Repo
71 Kristian Kuusela – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
25 Henrik Haapala – 42 Otto Rauhala – 20 Niko Ojamäki
28 Markus Nenonen – 61 Juhani Jasu – 17 Teemu Nurmi

33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
78 Niko Mikkola – 4 Mikko Lehtonen
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Valokuva: Mika Kylmäniemi, video: Eero Katajamäki.