Perjantai 25.9. 17:00 VS.

Tappara hakemaan vierasvoittoa

Maanantaina Kuopiossa pelataan Liigan finaalien neljäs ottelu. Kotijoukkue KalPa voitti sarjassa kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Tappara sai lauantaina myös voittotilinsä auki. Nyt kirvesrinnat matkaavat Kuopioon mielessään vierasvoitto ja sarjan tasoittaminen.

Nimenomaan tasainenhan sarja on ollut koko ajan. Kaikki kolme ottelua ovat päättyneet maalin erolla. “Vääriä” voittoja ei ole nähty, mutta yhtä kaikki jokainen peli olisi voinut päättyä myös toisenkin joukkueen voittoon. Maalin tappiosta on kuitenkin aina pitkä matka maalin voittoon, ja finaaleissa se matka on vielä tavallistakin pidempi.

Tappara on jokaisessa ottelussa saanut tehdyksi vain kaksi maalia. Kahdesti se ei ole riittänyt, kertaalleen on. Maalintekotehokkuuden parantaminen helpottaisi pelaamista, mutta Eero Kilpeläisen ohittaminen ei ole ollut helppoa eikä varmasti ole jatkossakaan. KalPa on myöskin saanut Tapparan ylivoimapelin nollattua aika tehokkaasti.

Puolustuspelissä Tappara paransi kolmanteen peliin paljon. Missään pelissä kuopiolaisilla ei ole kovinkaan paljoa hyviä paikkoja ollut, mutta lauantaina Tappara oli suurimman osan aikaa aiempaa terävämpi ja halukkaampi siihen, ettei KalPa saa hyökkäysalueella senttiäkään tilaa. KalPa on tehnyt sarjassa yhteensä seitsemän maalia, joista osa on Tapparan kannalta mennyt sisään turhan halvalla, vaikkei mitään kovin vaaralliselta vaikuttavaa maalipaikkaa ole edes saatu rakennettua.

Huomenna Tapparan pitää pystyä yhtä hyvään peliin kuin edelliskyläilyn ensimmäisessä erässä, mutta nyt sen otteen on kestettävä loppuun asti. Tapparan vierasvoitto siis vasta tasoittaisi sarjan, mutta KalPan voitto veisi sen jo yhden voiton päähän Suomen mestaruudesta.

Tappara saa kokoonpanoonsa takaisin pelikieltonsa kärsineen Veli-Matti Savinaisen. Lisäksi lauantain pelin jälkeen kurinpidon syyniin taklauksensa vuoksi joutui Otso Rantakari, mutta hän ei pelikieltoa saanut.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)