fbpx

Tappara harvemmassa pelitahdissa

Otteluraportin tarjoaa:
SaiPa
Tappara
la 8.12. klo 17:00

Tappara pelasi juuri neljä peliä kuuteen päivään, mutta nyt otteluohjelma on kääntänyt esiin toisen puolen. Nyt kahden viikon aikana on vain kaksi ottelua, joista ensimmäinen lauantaina Lappeenrannassa Liigan parasta kotijoukkuetta vastaan.

Tapparaa vastassa kotijoukkueena on siis SaiPa, joka on tällä kaudella kohdattu kerran Hakametsässä. Tappara voitti silloin syyskuun lopussa pelatun ottelun maalein 5-1 Tomáš Záborskýn tehtyä kaksi maalia ja Valtteri Kemiläisen kerättyä 1+2.

Tappara siis pelasi tiiviiseen tahtiin neljä ottelua, jotka se voitti kaikki, viimeisimpänä maanantaina Ässät Hakametsässä 2-0. Edellisen kerran kirvesrinnat ovat jääneet ilman sarjapisteitä lokakuussa, 10 ottelua sitten. Sen jälkeen kaikki pelit yhtä voittolaukauskisatappiota lukuun ottamatta ovat tuoneet voiton.

SaiPankin viimeisin peli on Ässiä vastaan keskiviikolta, jolloin se hävisi Porissa 1-2. Kahdeksan viime kierrosta ovat menneet lappeenrantalaisilta voittojen ja tappioiden vuorotellessa. Neljästä tappiosta kaksi on kuitenkin jatkoajalta ja tuonut pisteen tilille.

Sarjataulukossa Tappara on kolmantena 51 pisteessä pinnan TPS:ää perässä. SaiPa on viidentenä Tapparasta seitsemän pisteen päässä.

SaiPa on Liigan paras kotijoukkue tähän mennessä. 13 kotipelistään se on hävinnyt vain yhden varsinaisella peliajalla, kaksi tappiota on tullut jatkoajan jälkeen, ja voittoja on peräti 10, joista yksi jatkoajalla. Ainoana täyden pistepotin Lappeenrannasta tähän mennessä on hakenut TPS.


Joko Toni Utunen on toipunut Linnan juhlista?

SaiPan paras pistemies on 5+15=20 pistettä kerännyt Cody Kunyk, joka tosin oli ainakin keskiviikkona poissa loukkaantumisen takia Tyler Morleyllä pisteitä on yksi vähemmän. Joukkueen paras maalintekijä on yhdeksän kertaa osunut Ahti Oksanen. Pakeista tehokkain on 1+12=13 kerännyt Kalle Maalahti.

Tapparassa Kristian Kuusela teki maanantaina kaksi maalia ja nousi niillä niin joukkueen parhaaksi maalintekijäksi kuin pistemieheksikin. Hän laittaa nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kultakypärän päähänsä tehoin 10+11=21. Tomáš Záborský on pisteen päässä. Pakeista tehokkain on 4+11=15 kerännyt Otso Rantakari.

Maalivahdeista SaiPan ykkösvahti on ollut Frans Tuohimaa, Tapparalla Christian Heljanko. Peliaikojen suhde joukkueissa on suunnilleen samanlainen. SaiPan kakkonen Niclas Westerholm pelasi alkukauden Tappara-pelin. Tapparasta Niklas Bäckström on viime aikoina pelannut paljon ja torjui maanantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä.

SaiPasta loukkaantuneiksi keskiviikon pelissä olivat merkittyinä Kunykin lisäksi Topi Nättinen, Elmeri Kaksonen ja Roy Radke, hyökkääjiä kaikki. Tapparasta sivussa ovat Jere Karjalainen, Veli-Matti Vittasmäki ja Matias Lehtonen. Sami Moilanen pääsi jo viikolla takaisin peleihin LeKin riveissä.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen