Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara ja Lukko aloittavat jo klo 15

Lauantai 2.12. 15:00 VS.

Liigan Suomi 100 -viikko jatkuu lauantaina Tampereella Tapparan ja Lukon kohdatessa toisensa toisen kerran tällä kaudella. Ottelu Hakametsässä alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15. Ja jo ennen sitä kaukalossa nähdään hieno esiottelu!

Sekin on hiukan poikkeuksellista, että joukkueet toisen kerran kohdatessaan pelaavat toisen kerran samassa kaukalossa. Tappara isännöi Lukkoa kauden alussakin, silloin raumalaiset hakivat loppuminuuttien voittomaalillaan voiton 2-1.

Kumpikin joukkue oli Suomi 100 -merkeissä jo perjantaina, Lukko järjestävänä kotihallissaan, Tappara Hämeenlinnassa vierasjoukkueena. Tappara katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, kun se voitti HPK:n maalein 5-2. Lukko meni SPortin kanssa aina jatkoajalle ennen kuin voitti maalein 3-2.

Sarjataulukossa Tappara on kolmas ja Lukko viides. Eroa joukkueiden välillä on seitsemän pistettä.

Tapparan paras pistemies on perjantaina liigauransa 800:nnen runkosarjaottelunsa pelannut Kristian Kuusela, joka eilen teki myös kauden 21. ja 22. pisteensä. Yhteensä hänellä on koossa 5+17=22. Jukka Peltola on sisäisen pörssin kakkonen 18 pisteellä. Perjantaina joukkueen parhaaksi maalintekijäksi nousi Jere Karjalainen, joka hattutemppunsa jälkeen on nyt 11 osumassa. Perjantaina Tapparalla kauden neljännen pelinsä torjui Christian Heljanko. Ykkösvahti on edelleen Dominik Hrachovina.

Lukko vahvisti kuluneella viikolla hyökkäystään kahdella kovalla nimellä, kun ensin se hankki vapailla markkinoilla olleen Teemu Ramstedtin ja perään vielä NHL-pelaaja Chris VandeVelden. Ramstedt on pelannut nyt kaksi ottelua, VandeVelde ei ainakaan perjantaiksi vielä ehtinyt kaukaloon. Vahvistumisen kääntöpuolella on toki myös Ville Vahalahden menettäminen pariksi kuukaudeksi loukkaantumisen takia.

Raumalaisten paras pistemies ja maalintekijä on 12+6=18 kerännyt Janne Keränen. Toni Koivistolla on 15 pistettä ja puolustaja Janne Niskalalla 14. Maalissa Kaapo Kähkönen on selkeä ykkösvahti, sillä muut maalivahdit ovat päässeet torjumaan vain kahdessa pelissä. Perjantaina kauden ensimmäisen pelinsä pelasi Lassi Lehtinen.

Tapparalta Veli-Matti Vittasmäki oli sivussa perjantaina. Lukolla loukkaantuneiksi perjantaina oli merkitty Vahalahden lisäksi Arttu Ilomäki, Roni Sevänen ja Simo-Pekka Riikola.

Suomi 100 -juhlapeli alkaa siis Hakametsässä poikkeuksellisesti jo klo 15. Halliin kannattaa saapua silti jo vielä paljon sitäkin aiemmin, sillä samalla lipulla näkee klo 13.10 alkavan Tappara Legendojen ja julkkisten joukkue Zoomin ottelun. Katso ystävyysottelun kokoonpanot tästä.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)


Hallissa lauantaina

Ottelun alkamisaika:
15:00

Hallin ovet auki:
13:00

Lipunmyynti auki:
13:00

Tapparan toimisto auki:
10-14

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

Klo 13.10 hallissa alkaa Tappara Legendojen ja julkkisjoukkue Zoomin välinen näytösottelu. Kaukalossa nähdään mm. Sami Hyypiä, Kari Heikkinen, Arvi Lind, Marko Mäkinen, Arto Nyberg, Keijo Männistö, Juha Torvinen, Jukka Porvari, Juha Perälä, Pekka Saravo, Jaakko Saariluoma, Hannu Oksanen ja Jere Lehtinen.