Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tappara ja Pelicans tahoillaan sijoitustaisteluissa

Lauantai 10.2. 17:00 VS.

Perjantaina Liigassa pelasivat kaikki muut joukkueet paitsi Tappara, mutta lauantaina annetaan kirvesrinnoillekin lupa hypätä kaukaloon taistelemaan pisteistä. Vastustaja saapuu Hakametsään Lahdesta ja on nimeltään Pelicans.

Tappara on kovasti mukana taistelussa, jossa jaetaan sarjataulukon kärkipään paikat 2-5. Samoista sijoista sen kanssa ovat tappelemassa TPS, JYP ja HIFK. Ennen lauantaita Tappara on sijalla kolme tasapisteissä kakkospaikan TPS:n kanssa, kolme pistettä edellä IFK:ta ja neljä edellä JYPiä.

Lauantain peliin Tappara lähtee neljän ottelun voittoputkessa, mutta sarjapisteiden jaossa kolmesta noista voitoista on ollut pieni laimennus, kun ne ovat tuottaneet jatkoaikavoittoina vain kaksi pistettä eivätkä kolmea. Viimeksi kirvesrinnat pelasivat tiistaina Lappeenrannassa, jossa SaiPa kaatui jatkoajalla 3-2.

Vastassa lauantaina oleva Pelicans pelasi perjantainakin, kun se kohtasi kotonaan HIFK:n. Se otti pelistä kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 4-1, mutta ei onnistunut juuri parantamaan asemiaan taistelussa kuudennesta sijasta, vaikka toki pysyi hyvin kisassa mukana. Kuudennesta sijasta on taistelemassa neljä joukkuetta, joista kolme on pisteen lahtelaisia edellä.

Keskinäisiä otteluita Tapparalla ja Pelicansilla on kolme, niistä kaksi arvatenkin on mennyt jatkoajalle. Kummatkin jatkoaikapelit ovat olleet Lahdessa, jossa ensin Pelicans voitti 2-1 voittolaukauskisassa ja myöhemmin Tappara 3-2 jatkoajalla. Ainoa Tampereen-peli päättyi kirvesrinnoille 3-0.

Leijonien olympiajoukkue on jo kaukana Koreassa, joten Tappara joutuu tähän ja pariin seuraavaan peliinsä ilman kapteeniaan Jukka Peltolaa sekä puolustuksen ykkösmiestään Mikko Lehtosta. Sivussa ovat lisäksi toinen tehopakki Otso Rantakari sekä tärkeä sentteri Juhani Jasu, joten kokoonpanossa on raapimista.

Tiistaina Lappeenrannassa Sebastian Repo teki kaksi maalia ja nosti kauden maalimääränsä 13:een. Enemmän Tapparassa ovat tehneet Jere Karjalainen (15) ja vasta yhden ottelun joukkueessa pelannut Markus Nenonen, joka Sportissa ehti osua 17 kertaa. Lauantaina on Nenosen kotidebyytti Tapparassa. Joukkueen kultakypärä on Kristian Kuusela, jolla on pisteet 8+28=36. Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut viisi viimeisintä ottelua.

Pelicansin paras pistemies ja maalintekijä on 17+18=35 kerännyt Iikka Kangasniemi perässään kolmen pisteen päässä Jesse Saarinen ja kolmen lisäpisteen päässä puolustaja Mikko Kousa. Perjantaina IFK:ta kuritti kovimmin kahdella kolmannen erän ylivoimamaalillaan Aleksi Mustonen. Maalissa joukkueen ykkösvalinta on Janne Juvonen.

Lauantain ottelu on juhlaottelu kirvesrintojen Teemu Nurmelle, jolle kyseessä on jo uran 700:s runkosarjapeli!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)


Hallissa lauantaina

Ottelun alkamisaika:
17:00

Hallin ovet auki:
16:00

Lipunmyynti auki:
15:30

Tapparan toimisto auki:
12-15

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!