Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara ja Třinec hakevat CHL:n avausvoittoaan

Sunnuntai 2.9. 18:30 VS.

Tappara on jatkanut matkaansa Champions Hockey Leaguen avausviikolla Tšekkiin, jossa se sarjan toisessa ottelussa kohtaa HC Oceláři Třinec. Kumpikin joukkue hävisi avausottelunsa: Tappara Norjassa Storhamarille voittolaukauskisan jälkeen 2-3, Oceláři kotikaukalossaan Djurgårdenille 1-6.

Tapparan lailla Třinec on maansa hopeamitalisti viime kaudelta hävittyään finaaleissa HC Kometa Brnolle. Myös Champions Hockey Leaguessa Třinec oli viittä vaille suurinta menestystä, sillä se ylsi aina välieriin saakka, jossa hävisi kahden ottelun yhteistuloksessa yhdellä maalilla tulevalle mestarille JYPille – samoin kuin Tappara pari pudotuspelikierrosta aiemmin.

Champions Hockey Leaguessa Třinec on mukana nyt kolmatta kertaa. Se ei selviytynyt mukaan kaudella 2016-17, mutta muina vuosina se on ollut. CHL:n ensimmäisellä kaudella 2014-15 se oli samassa lohkossa Tapparan kanssa. Tappara voitti silloin molemmat ottelut, kotonaan 5-1 ja vieraissa 2-1.

Třinecissä on sittemmin nostettu panoksia menestyksen tavoittelussa, tietää Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

– Oceláři  sai pari vuotta sitten uuden hallin ja he ovat satsanneet siihen. Heillä on hyvä joukkue ja ovat varmasti suosikkeja tulevan kauden Tšekin mestariksi. He nappasivat hallitsevalta mestarilta Brnolta pelaajia ja kasassa on hyvin kokenut joukkue.

Avausottelun selkeä tappio Djurgådenille olikin kova pettymys. Trinec oli kahden erän jälkeen vielä pelissä mukana maalin tappiolla Martin Adamskýn tekemällä maalilla, mutta päätöserässä ruotsalaiset iskivät neljä maalia.

Maalissa Trinecillä pelasi Šimon Hrubec, joka on joukkueen ykkösvahti. Tähtipelaajia joukkueessa ovat lisäksi mm. NHL-finaaleissakin pelannut kapteenipakki Lukáš Krajíček ja vuoden 2010 maailmanmestari Martin Růžička, joka oli viime kaudella joukkueen ylivoimainen tehomieskin 54 tehopisteellä 49 ottelussa – 18 pistettä joukkueen kakkosta Tomáš Marcinkoa enemmän.

Tappara tarvitsee terävyyttä maalintekoon

Myös Tapparalle tappio voittolaukauskisassa Storhamarille oli pettymys. Se oli sitä myös siksikin, että joukkue oli selvästi pelin päällä pitkin ottelua, mutta ei pystynyt tekemään riittävää numerollista eroa vastustajaansa. Kahden maalin johto ei tällä kertaa riittänyt, mutta suurempaankin eroon olisi ollut paremmalla viimeistelyllä mahdollisuus.

Juhani Jasu ja Jere Karjalainen tekivät Tapparan maalit, jotka molemmat syntyivät ylivoimalla. Voittolaukauskisassa Tappara sai kiekon kolmesti maaliin yhdeksästä yrityksestä; Jarkko Malinen teki niistä kaksi, Anton Levtchi yhden.

Illan kokoonpanoja vielä odotellaan. Ylimääräisenä hyökkääjänä kokoonpanossa kirvesrinnoilla oli perjantaina Sami Moilanen, pukemattomana varamiehenä puolustaja Hugo Haš. Maalissa perjantaina pelasi Niklas Bäckström. Tähän mennessä alkukaudella maalivahdit ovat vuorotelleet, joten tänään lienee Christian Heljangon vuoro.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.30. Se näkyy MTV:n maksullisessa C More -palvelussa, niin tv:n maksukanavalla kuin netissäkin osoitteessa cmore.fi.