Tappara jatkanut matkaa Kuopioon

Lauantai 4.11. 17:00 VS.

Eilen Etelä-Savossa pelannut Tappara on jatkanut matkaansa pohjoisempaan ja pelaa tänään Kuopiossa. Kyseessä on Tapparan ensimmäinen vierailu Niiralan monttuun sitten viimekeväisen mestaruusjuhlinnan.

KalPan Tappara tosin on ehtinyt tällä kaudella jo kohdata. Se oli kirvesrintojen ensimmäinen kotipeli, jossa ensin nostettiin mestaruusviiri Hakametsän kattoon kevään finaalivastustajan katsellessa, ja sitten voitettiin ottelu niukasti 1-0.

Sen jälkeen on Liigaa edetty sen verran, että lauantain kotijoukkue KalPa on pelannut 20 peliä, kolmanneksen runkosarjasta, ja Tappara vielä yhden enemmän. Sarjataulukossa Tappara on kolmossijalla neljä pistettä kärjestä, KalPa puolestaan toiseksi viimeisenä samat neljä pistettä viimeistä playoff-paikkaa perässä.

KalPa on kuitenkin viime aikoina parantanut ja voittanut kaksi edellistä peliään ja kolme viidestä viimeisestä. Viimeksi eilen perjantaina se kaatoi komeasti JYPin vieraissa 3-2. Tapparalla voittopelejä on peräkkäin jo seitsemän ja vähintään yhden pisteeen tuoneita pelejä peräti 11. Perjantaina Mikkelissä kaatui Jukurit 3-1.

KalPa on sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue; sillä on tehtynä yhtä maalia vajaa puolet siitä, mitä eniten tehneellä Kärpillä. Se näkyy pistepörssissä, missä paras kalpalainen on sijalla 90. Hän on pisteet 3+6=9 tehnyt puolustaja Santeri Lukka. Sisäisen pistepörssin kakkonen on edelleen puolustaja, samat yhdeksän pistettä (1+8) kerännyt Juuso Riikola. Paras hyökkääjä Balazs Sebok on kahdeksassa pisteessä. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat olleet Alexander Ruuttu ja Alexandre Texier viidellä osumalla.

Tapparalla on kaksi 15 pisteen miestä: Jukka Peltola 8+7 ja Kristian Kuusela 3+12. Kaksikosta löytyy myös joukkueen maali- ja syöttökärjet. Tapparan enemmän pelanneesta rosterista löytyy enää kolme pelaajaa, jotka eivät ole maalitiliään avanneet vielä. He ovat Jarno Kärki, Aleksi Elorinne sekä juuri KalPasta Tapparaan siirtynyt Niko Mikkola. Mikkolalle peli on muuten ensimmäinen entistä euraansa vastaan, sillä hän oli poissa kauden avauspelistä.

Maalivahdeista KalPan Denis Godla on pelannut 15 peliä ja loukkaantuneena ollut Niko Hovinen yhden. Hovista tuurannut ja sittemmin Ilvekseen siirtynyt Riku Helenius ehti pelata neljä peliä. Tapparasta Dominik Hrachovina on pelannut 20 matsia ja Christian Heljanko yhden.

KalPa on kauden aikana hankkinut riveihinsä hyökkääjä Jerry D’Amigon, luopunut hyökkääjä Alex Lavoiesta ja viimeksi eilen hankkinut NHL-pakki Ryan Wilsonin, joka ei kuitenkaan Tapparaa vastaan vielä pelaa.

Tapparan kokoonpano Mikkelissä:

20 Niko Ojamäki – 44 Jan-Mikael Järvinen – 81 Jukka Peltola
67 Tomáš Záborský – 61 Juhani Jasu – 71 Kristian Kuusela
68 Joona Luoto – 11 Matti Järvinen – 92 Sebastian Repo
70 Jarno Kärki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen

4 Mikko Lehtonen – 78 Niko Mikkola
33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)