Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara JYPin vieraaksi

Lauantai 6.10. 17:00 VS.

Viikon kolmas ottelu vie Tapparan Jyväskylään JYPin vieraaksi. Tähän mennessä viikko on tuonut kirvsrinnoill jatkoaikavoiton Vaasassa Sportia vastaan ja kotitappion Kärpille. Myös JYP in alkukausi on ollut vaikea.

JYPillä on Tapparan lailla vasta kaksi kolmen pisteen voittoa alla. Viimeisistä neljästä pelistään JYP ei täyttä pottia ole ottanut, vaan on hävinnyt niistä kolme ja voittanut yhden voittolaukauskisassa. Viimeksi torstaina JYP kärsi tappion Raumalla Lukolle maalein 2-4. Sillä on kasassa 11 pistettä yhdeksässä pelissä ja sarjasijoitus on 11.

Tappara hävisi torstaina Kärpille 2-4. Yhdeksän peliä on tuonut sille saman verran pisteitä. Sillä kasalla ei tällä hetkellä kuuluta 10 playoff-joukkueen sakkiin, mutta pelejä toki on jäljellä vielä yli 50. Pistetahdin pitää kuitenkin parantua, ettei kärki pääse karkaamaan.

Pelaajarintamalla JYP sai täksi kaudeksi takaisin Eric Perrinin, joka ehti välissä olla pois pari vuotta. Tsekkiläinen David Tomasek sekä Markus Jokinen, Aleksi Rutanen ja Henri Tamminen olivat muut kesän hyökkääjähankinnat. Kauden jo alettua Jyväskylään palasi myös Joonas Nättinen, hyökkääjä hänkin. Maalin suulle toiseksi mieheksi JYP hankki Joona Voutilaisen.

JYP on Liigan kenties kokenein joukkue ja kokemus tiimiä on kannatellutkin: Joukkueen pistepörssin kärjessä Jarkko Immonen (4+5), Juha-Pekka Hytönen (4+4), Eric Perrin (4+3), Jani Tuppurainen (0+5) ja Mikko Kalteva (0+4) mahtuisivat kaikki jo ikämiessarjaankin. Maalissa Eetu Laurikainen ja Joona Voutilainen ovat jakaneet peliajan melko lailla puoliksi.

Tomáš Záborský on Tapparan pistekärki (4+6) perässään Jarkko Malinen (4+4) ja Niko Ojamäki (4+3). Christian Heljanko on pelannut kaikki pelit yhden matsin puolikasta lukuun ottamatta. Toinen maalivahtion Niklas Bäckström. Jere Karjalainen ei ole vielä päässyt Liiga-kauttaan aloittamaan. Torstaina pelin joutui jättämään kesken Tuukka Mäntylä, joka vasta hiljattain palasi loukkaantumisen jälkeen.

Sekä Tappara että JYP kumpikin ovat tehneet maaleja ihan hyvin sarjan ylemmän puoliskon tahtiin (Tappara 26, JYP 25), mutta myös omiin on kolissut yllättävänkin kovaan tahtiin. Se on ollut poikkeuksellista aiempiin kausiin verrattuna näillä joukkueilla.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)