Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara mittaa hallitsevan mestarin tason

Perjantai 18.10. 18:30 VS.

Perjantaina pelataan taas kotimaista Liigaa, jossa Tappara saa ensimmäistä kertaa viime kevään jälkeen vastaansa HPK:n. Asia on maininnan arvoinen, sillä HPK katkaisi Tapparan pitkän finaaliputken voittamalla kirevsrinnat semifinaaleissa ja marssi samantien Suomen mestaruuteen saakka.

Noissa semeissä HPK yhden voiton Hakametsästä haki, mutta muuten sillä on ollut Tapparan kanssa vaikeata. Sen viimeisin voitto on tammikuulta 2016, ja Tappara on ottanut Hakametsässä Kerhoa vastaan täyden pistepotin kolmen viime kauden kuudessa pelissä. Tosin viikko sitten Ässillä oli samankaltainen tilasto ja silloin porilaiset pistivät oman negatiivisen putkensa poikki.

Kun nyt kuitenkin keskitytään tähän kauteen, niin tähän mennessä pelatuissa 12 liigapelissä Tappara on ollut sarjapisteillä kaikissa ja hävinnyt vain yhden, senkin voittolaukauskisassa tuolle edellä mainitulle Ässille. HPK:lla voittojen ja tappioiden suhde on 6-6. Tappara johtaa sarjaa viiden pisteen erolla Kärppiin. HPK on yhdeksäntenä, sen 16 pinnaa on puolet Tapparan pistesaaliista.

Kumpikin joukkueista on tällä viikolla pelannut Champions Hockey Leaguen pelin. Tappara pelasi keskiviikkona kotonaan, voitti norjaaisen Frisk Askerin 7-3 ja jatkaa CHL:n playoffeihin. HPK pelasi tiistaina häviten Tanskassa Rungstedtille 1-3 aika junioripitoisella miehistöllä. Jo ennen peliä oli varmaa, että Kerhon ensimmäinen CHL-taival päättyy lohkovaiheeseen.

Pistepörssissä Tapparalla on edelleen neloisjohto. Kristian Kuusela on ykkösenä 8+7=15 pisteellä, Tyler Morley ja Niko Ojamäki ovat 14 pisteessä ja Charles Bertrand 13 pisteessä. HPK:ssa on kolme yli 10 pinnan miestä: Valtteri Puustinen 5+7=12, samoissa pisteissä vähemmillä maaleilla Cody Kunyk ja puolustaja Elmeri Eronen 10 pisteessä.

Tappara on jatkanut tasaista maalivahtipeluutustaan. Kaksi viimeistä peliä (toinen CHL:ssä) pelannut Michael Garteig on torjunut viidessä liigamatsissa ja Christian Heljanko kahdessa enemmän. HPK on peluuttanut kolme maalivahtia. Selvä ykkönen on ollut 10 pelissä torjunut Joona Voutilainen, kun Antti Karjalaiselle on tullut reilut kaksi kokonaista matsia ja Rasmus Reijolallekin on liiennyt vajaat 46 peliminuuttia.

Koko liigan alkukauden Tappara on ollut toimeen ilman Olavi Vauhkosta, Jarkko Malista ja Toni Utusta, eikä vieläkään taida olla aika paluulle. Tuukka Mäntylä on myös sivussa alkaessaan nyt kärsiä saamaansa seitsemän ottelun pelikieltoa.

Kuvat: Arno Hämäläinen


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!

C-päädyn ravintoloissa Happy Hour ennen peliä.

Pelin jälkeen C-päädyn lavalla ohjelmaa, mm. pelaajahaastattelu, juomaspisteissä taas Happy Hour ja vielä ruokatarjouksiakin!

Ottelukooste

Lehdistötilaisuus