Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara mittaa tasoaan Kärppien kanssa

Perjantai 13.10. 18:30 VS.

Tappara on palannut Slovakiasta merkityksetön mutta selvä tappio niskassaan, ja perjantaina on taas aika pelata kotimaista Liigaa. Vastaan Hakametsään tulee hyvin kautensa aloittanut aloittanut Kärpät.

Kärpät on sarjassa toisena, vain pisteen kärjessä olevaa TPS:ää perässä. Oululaisilla tosin on lähimpiin kilpakumppaneihinsa verrattuna yksi peli enemmän pelattuna, samoin kuin myös Tapparaan verrattuna, joka on taulukon seitsemäntenä 10 pistettä Kärppiä perässä.

Kärpät on peräti viiden pelin voittoputkessa, kaikki ne vieläpä varsinaisella peliajalla. Ylipäätään sillä on vain neljä pisteetöntä peliä alkukauden aikana. Viime viikolla kahdessa viimeisimmässä pelissään se kaatoi kärkikilpailijansa Lukon ja JYPin molemmat maalein 2-1. Edellinen peli on viime lauantailta, kun Kärpät ei tällä kaudella ole CHL:ssä mukana.

Tappara sen sijaan on CHL:ssä ja sen viimeisin peli on keskiviikolta Slovakiassa, missä se hävisi HC05 Banská Bystricalle 2-5. Liigan puolella se voitti viimeisimmän pelinsä, lauantaina Jukurirt Hakametsässä 2-1, mutta samanlaisia kolmen pinnan voittoja on koko kauden aikana tullut vain neljä.

Kärpät on tehnyt tähän mennessä jo 43 maalia, eniten Liigassa. Sillä osa-alueella Tapparalla on ollut kenties eniten ongelmia; maaleja on kasassa vain 26. Ylivoimapelinsä kirvesrinnat ovat viime aikoina saaneet kuntoon ja nousseet yv-tilastoissa jo viidenneksi parhaaksi, mutta tasakentällisin hyökkäyspelaaminen on ollut tervanjuontia.

Kärpillä pistepörssin kaksoisjohto

Maaleja hyvin mättäneestä joukkueesta yleensä löytyy myös henkilökohtaisia onnistujia, ja sen todistaa Kärpätkin. Julius Junttila on Liigan pistepörssin kärkimies lukemin 2+14=16, toisena pistepörssissä ja maalipörssin ykkösenä on yhdeksän maalia ja 14 pinnaa tehnyt Charles Bertrand. Kumpikin uusia tulijoita Kärppä-rosteriin tällä kaudella – Junttila toki omapoika-paluumuuttaja.

Tapparan parhaat pistemiehet löytyvät pörssisijoilta 30+. Puolustaja Mikko Lehtosella ja hyökkääjä Kristian Kuuselalla on sama saldo 2+7=9. Pisteen vähemmän kerännyt Jukka Peltola puolestaan on joukkueen paras maalintekijä kuudella osumalla. Peltola ja Kuusela saivat huilivuoron Slovakian-reissusta, joten heillä ainakin pitäisi olla virtaa perjantaille.

Tappara-maalissa kaikki Liiga-pelit tähän mennessä on torjunut Dominik Hrachovina. Kakkosvahti Chriostian Heljanko on nyt saanut pari peliä viikon välein CHL:n puolella, mutta Liigassa debyytti on edelleen tekemättä. Kärppien molarikaksikko on vetänyt suht puoliksi, Jussi Rynnäs on ollut tolppien välissä kuudessa pelissä ja Veini Vehviläinen seitsemässä.

Sairauslistaosastolla viime pelissä Kärpistä olivat Shaun Heshka, Ville Leskinen ja Sami Anttila – mutta edellisestä pelistä tosiaan on jo lähes viikko ja toipumisia tapahtuu. Tapparassa ei sairaspoissaoloja keskiviikon CHL-pelissä ollut.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hakametsässä perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9-16

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!