Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara on torstaina Lahdessa

Torstai 29.11. 18:30 VS.

Tapparan tiukka peliohjelma jatkuu torstaina, kun se matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Tappara pelasi keskiviikkona, Pelicans ei. Kauden toistaiseksi ainoan keskinäisen pelin näiden välillä voitti Tappara Hakametsässä maalein 5-1.

Kirvesrintojen keskiviikkopeli kotihallissa Jukureita vastaan päättyi voittoon 4-2. Tappara on ottanut pisteitä kaikista marraskuun aikana pelaamistaan seitsemästä Liiga-pelistä voittaen niistä kuusi. Yksi peli marraskuussa on vielä jäljellä huomenna.

Pelicans puolestaan on nyt neljän ottelun tappioputkessa, vaikkakin kaksi tappioista on tuonut plakkariin yhden pisteen, kun voittaja on haettu vasta varsinaisen peliajan päätyttyä. Viimeksi lahtelaiset pelasivat lauantaina häviten silloin jatkoajalla KooKoolle 4-5 Kouvolassa.

Sarjataulukossa Tappara nousi keskiviikon voitollaan kolmannelle sijalle. Yhden pelin Tapparaa enemmän pelannut Pelicans on sijalla kuusi viisi pistettä kirvesrintoja perässä.

Joukkueiden kultakypärät tulevat ulkomailta: Pelicansin tšekki Hynek Zohorna on kerännyt 20 pistettä yhdeksällä maalilla ja 11 syöttöpisteellä. Tapparan slovakki Tomáš Záborský on saalistanut pisteen vähemmän, 7+12. Zohorna on myös Pelicansin paras maalintekijä, kun taas Tapparalla se on samat yhdeksän osumaa tehnyt Niko Ojamäki. Tasoissa 14 pisteessä ovat myös joukkueiden parhaat pistepakit, Pelicansin Oliwer Kaski ja Tapparan Otso Rantakari.

Pelicansin maalivahdit ovat pelanneet tasan, Jakub Škarekilla on pelattuna 13 ottelua ja Juho Olkinuoralla 12. Tapparassa Christian Heljangolla 20 starttia ja Niklas Bäckströmillä neljä, mutta noista neljästä kolme on tullut kolmessa edellisessä liigapelissä.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen