Tappara paikallispelin isäntänä

Perjantai 20.10. 18:30 VS.

Perjantaina pelataan kauden toinen paikallispeli, johon tamperelaisjoukkueet lähtevät ikään kuin samasta lähtökohdasta viikon aiemman pelin jälkeen, mutta silti samaan aikaan myös toistensa vastakohtina.

Yhtäläistä Tapparalle ja Ilvekselle on, että kumpikin voitti viikon ensimmäisen pelinsä tiistaina jatkoajalla. Tappara kaatoi kotipelissä Sportin, Ilves puolestaan vieraissa KooKoon. Eroa tuli siinä, että kirvesrintojen pelissä syntyi yhteensä yksi maali, kun taas Ilveksen pelissä maaleja juhlittiin peräti 13 kertaa.

Maalinteko onkin ollut Tapparan pulmakohtana oikeastaan koko Liigan ensimmäisen neljänneksen. Se on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja koko Liigassa, vain 32. Siitä huolimatta Tappara on hilannut itsensä nyt kuuden parhaan joukkoon, koska vaa’an toisessa kupissa se on myös päästänyt erittäin vähän maaleja. Viidestä viime pelistä on kaikista irronnut vähintään yksi sarjapiste, mutta kokonaisuudessaan kolmen pisteen pelejä on edelleen turhan niukasti.

Ilves on sarjassa sijalla 13 eli kolmanneksi viimeisenä, mutta sekin on tehnyt yhdeksän maalia enemmän yhtä monessa ottelussa kuin Tappara. Ilveksen probleema taas on ollut peräpäässä, sillä se on päästänyt Liigassa toiseksi eniten maaleja. Se on kuitenkin vain kuusi pistettä Tapparan takana ja pari pistettä viimeisestä playoff-paikasta. Viime aikoina se on ollut myös hyvässä vireessä, sillä se on voittanut neljä viidestä viime ottelustaan, kaksi niistä varsinaisella peliajalla.

Kauden ensimmäisessä paikallispelissä Tappara oli parempi maalein 3-0.

Kuten tehtyjen maalien sarakkeestakin voi ounastella, tämän kaksikon parhaat pistemiehet tässä vaiheessa tulevat Ilveksestä. Teemu Rautiaisella on 11 pistettä (5+6), Eemeli Suomella yksi maali vähemmän. Viidessä tehdyssä maalissa on myös Mikael Kuronen, jonka osumista hattutempullisen verran syntyi tiistaina KooKoota vastaan.

Tapparasta Kristian Kuusela oli syöttämässä tiistain jatkoaikamaalia ja nousi sillä taas joukkueen kultakypäräksi saldolla 2+8=10. Yhdeksässä pisteessä ovat Jukka Peltola (7+2) ja puolustaja Mikko Lehtonen (2+7).

Maalivahdeista Tapparan Dominik Hrachovina on Liigan peliaikaykkönen: hän on pelannut Tapparan kaikki peliminuutit, yhteensä yli 917 minuuttia. Christian Heljanko on pelannut CHL:ssä, mutta ei vielä yhtäkään peliä Liigassa. Ilveksen ykkösvahti on Antti Lehtonen, joka ehti pelata 10 peliä mutta on sen jälkeen ollut loukkaantuneena neljän pelin verran. Ne pelit ja pari muuta on pelannut Markus Ruusu.

Tiistaina Ilveksestä olivat Lehtosen lisäksi sivussa hyökkääjä Sami Sandell ja puolustaja Stefan Espeland. Tapparasta Teemu Nurmi aloitti tiistain pelin mutta jätti sen kesken jo avauserässä.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)


Hallissa perjantaina

Ottelun alkamisaika:
18:30

Hallin ovet auki:
17:30

Lipunmyynti auki:
17:00

Tapparan toimisto auki:
9:00-16:00

Hanki liput ennakkoon Ticketmasterista!