Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tappara takaisin Raumalle

Lauantai 20.1. 17:00 VS.

Perjantaina makean viime hetken voiton HPK:sta ottanut Tappara pelaa heti lauantaina uudelleen vieraissa, tällä kertaa Raumalla. Kolmisen viikkoa sitten Raumalla tapahtui synkkiä, nyt on mahdollisuus kuitata.

Kolme viikkoa sitten Tappara johti Lukkoa vastaan Raumalla kahden erän jälkeen 4-0 ja oli marssimassa selvään voittoon. Sitten planeetat asettuivat taivaalla uudelleen, lumipallo lähti vyörymään väärään suuntaan, ja Lukko nousi neljän maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon voittolaukauskisassa.

Sen pelin jälkeen Tapparalla alkoi tuloksellisesti vaikea vaihe, joka toivottavasti loppui eilen Hämeenlinnassa, kun Aleksi Elorinne laukoi kirvesrinnat 4-3 -vierasvoittoon HPK:sta vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

Lukko puolestaan on ollut hyvässä jaksossa jo ennen edellistä Tappara-peliä ja sen jälkeen. Tahraksi tilastoon tuli kuitenkin torstaina pelattu edellinen peli, kun Lukko hävisi Tampereella Ilvekselle 1-3.

Sarjataulukossa Tappara on kolmantena yhdeksän pistettä viitossijan Lukkoa edellä. Keskinäisistä kohtaamisista Lukko on voittanut kaksi, tuon edellisen 5-4 -vl-kisavoiton lisäksi Tampereella 2-1. Tapparalla on yksi kotivoitto maalein 4-2.

Tapparan tämän illan kokoonpanossa on pari pelaajamuutosta. Jan-Mikael Järvinen palaa kärsittyään pelikieltonsa, mutta eilisen ottelun peruina Juhani Jasu on joutunut jäämään sivuun. Maalissa torjuntavuoron ottaa taas Dominik Hrachovina.

Tapparan kokoonpano Hämeenlinnassa:

68 Joona Luoto – 81 Jukka Peltola – 92 Sebastian Repo
67 Tomáš Záborský – 44 Jan-Mikael Järvinen – 71 Kristian Kuusela
20 Niko Ojamäki – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
70 Curtis Hamilton – 11 Matti Järvinen – 17 Teemu Nurmi

78 Niko Mikkola – 4 Mikko Lehtonen
33 Veli-Matti Vittasmäki – 52 Otso Rantakari
23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)