Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara tänään Lappeenrannassa

Lauantai 19.10. 17:00 VS.

Tänään pelataan taas, nyt Lappeenrannassa ja vastassa SaiPa. Molemmille joukkueille ottelu on viikon kolmas, mutta kun mieli on kirkas ja jalka raikas, niin kyllä nuoret miehet jaksavat. Ottelu alkaa Kisapuistossa klo 17.

Tappara lähtee peliin sarjan piikkipaikalta; se on kerännyt 34 pistettä 13 ottelussa eikä ole vielä kokenut varsinaisen peliajan tappiota kertaakaan – eikä muutenkaan kuin vasta yhden vl-kisatappion. SaiPa on sijalla seitsemän yhtä monta ottelua pelanneena ja 18 pistettä keränneenä.

Tämäniltainen kotijoukkue on ollut vahva viime aikoina, sillä se on voittanut kolme edellistä otteluaan ja päästänyt niissä vain yhden maalin. Eilen perjantaina SaiPa kaatoi vierassa Pelicansin 3-0. Tappara on kolmessa viime liigapelissään joutunut kaikissa voittolaukauskilpailuihin, joista hävisi ensimmäisen ja on sitten voittanut kaksi. Eilen sellaisen jälkeen kaatui HPK Hakametsässä 2-1. Välissä keskiviikkona Tappara pelasi myös Mestarien liigan pelin ja voitti siinä Norjan mestrain Frisk Askerin 7-3.

Yksi keskinäinen pelikin Tapparalla ja SaiPalla on noin kuukauden takaa. Silloin kirvesrinnat voittivat Hakametsässä maalein 4-1.

Charles Bertrand on jäänyt vain yhdessä liigapelissä tällä kaudella ilman tehopisteitä. Eilen syntyi liigauran 200:s tehopiste.

Charles Bertrand on jäänyt vain yhdessä liigapelissä tällä kaudella ilman tehopisteitä. Eilen syntyi liigauran 200:s tehopiste.

Ulkomaalaiskaksikko Tomáš Záborský ja John Persson on ollut SaiPan tehokaksikko. Záborskýllä on kultakypärä tehoin 3+7=10 ja Persson on iskenyt jo kahdeksan maalia, pisteitä yhteensä 9. Pakeista tehokkain on seitsemän pisteen Robin Salo. Maalivahdeista sekä Niclas Westerholm että Karolus Kaarlehto ovat torjuneet viikon sisällä nollapelin. Westerholmin tilillä on yhteensä yhdeksän peliä tällä kaudella, eilen nollan pitäneellä ja viimeksi Tapparaa vastaankin pelanneella Kaarlehdolla kuusi.

Tapparan alkukauden hurja maalintekotahti on jo normalisoitunut ja samalla seitsemän miehen pistepörssikärki on pikkuhiljaa vähän sulanut, joskin edelleen Liigan seitsemän parhaan pistemiehen joukossa on viisi kirvesrintaa, joista kolme muodostaa terävimmän kärjen. Kristian Kuuselan 8+8=16 on Liigan pistepörssiykkönen, kun Charles Bertrand ja Tyler Morley ovat 14 pisteeessä. Pakkien paras on pistepörssin seitsemännellä sijalla 13 pisteessä oleva Valtteri Kemiläinen. Molareista eilen pelannut Christian Heljanko on torjunut kahdeksan liigapeliä tällä kaudella. Viimeksi SaiPaa vastaan pelannut Michael Garteig on viidessä pelissä.

SaiPasta Santeri Virtanen ja Micke Saari olivat eilen merkittynä loukkaantumislistalaisiksi. Tuukka Mäntylä on Tapparasta pelikiellossa, Jarkko Malinen, Olavi Vauhkonen ja Toni Utunen toipilaina. Illan kokoonpanossa Tapparalla ei ole mitään muutosta eiliseen. Päivitys klo 16: Aloittavaksi maalivahdiksi on vaihtunut Michael Garteig.

Tapparan kokoonpano tänään Lappeenrannassa:

71 Kristian Kuusela – 86 Tyler Morley – 9 Charles Bertrand
76 Anton Levtchi – 11 Patrik Virta – 20 Niko Ojamäki
96 Sami Moilanen – 42 Otto Rauhala – 26 Jere Karjalainen
21 Patrik Puistola – 61 Juhani Jasu – 70 Matias Lehtonen

33 Veli-Matti Vittasmäki – 4 Teemu Suhonen
19 Ben Blood – 13 Valtteri Kemiläinen
50 Jere Rouhiainen – 91 Alexander Ytterell
14 Hugo Haš

34 Michael Garteig
(30 Christian Heljanko)

Kuvat: Arno Hämäläinen


Ottelukooste

Lehdistötilaisuus