Perjantai 7.8. 08:45 VS.

Tappara tien päälle Lappeenrantaan

Tiistai 20.9. 18:30 VS.

Kahden pelin mittainen Liiga-taival saa lisävahvistusta tiistaina, kun Tappara pelaa kolmannen pelinsä. Ensimmäistä kertaa lähdetään vierasreissuun, kun matkataan Lappeenrantaan kohtaamaan SaiPa.

Peli on hyvää esimittaus parin viikon päästä odottavalle CHL-pudotuspelikierrokselle, johon ottelupariksi arvottiin juuri nimenomaan samainen SaiPa ja Tappara. Huomenna kuitenkin pelataan vielä liigapisteistä.

Tappara on avannut kautensa kahdella varsinaisen peliajan voitolla ja se pitää varhaiskauden sarjataulukon kärkipaikkaa kuudella pisteellään. Peleissään se on kaatanut Ässät 3-0 ja Ilveksen “vieraissa” 4-2.

SaiPan avausviikonloppu meni pelkästään KooKoota vastaan. Perjantaina Kouvolassa SaiPa kärsi tappion 2-3, mutta kuittasi seuraavana päivänä Lappeenrannassa voitot tasoihin lukemin 3-1.

Liigaa edeltäneessä Champions Hockey Leaguen alkulohkossaan SaiPa oli hurjassa vireessä. Se oli kovassa lohkossa ruotsalaisen Luleå Hockeyn ja saksalaisen Eisbären Berlinin kanssa, mutta ei menettänyt niissä peleissä kuin yhden pisteen ja marssi vakuuttavasti lohkovoittajana jatkoon.

Henrik Haapala pistepörssin kärjessä

SaiPa on siis tehnyt tähän mennessä viisi liigamaalia. Niistä kaksi on laukonut Mikael Kuronen, jonka lisäksi kahdessa tehopisteessä ovat puolustajat Brett Carson (1+1) ja Kalle Maalahti (0+2). Maalinteoissa ovat onnistuneet lisäksi Tero Koskiranta ja Curtis Hamilton. Maalissa kummankin pelin torjui Jussi Markkanen.

Tšekissä viime kaudella pelannut kanadalaishyökkääjä Hamilton on yksi SaiPan uusista pelaajista tällä kaudella. Profiilihankintoja ovat lisäksi AHL:stä tullut toinen kanadalainen hyökkääjä John McFarland, Sportista muutaman vuoden tauon jälkeen Lappeenrantaan palannut Tero Koskiranta, niin ikään paluumuuttajana HIFK:sta tullut puolustaja Lauri Taipalus. Kovimpia menetyksiä viime kauden jälkeen olivat Chad Rau, David McIntyre, Vojtech Polak ja Sam Lofquist.

Tappara-pelaajilla on kahden kierroksen jälkeen kaksoisjohto Liigan pistepörssissä. Henrik Haapala on kerännyt jo viisi pistettä (2+3) ja Veli-Matti Savinaisellakin on koossa jo 2+2. Jere Karjalaisella ja Teemu Nurmella on koossa 1+1, ja maalitilinsä auki sai myös Tapio Sammalkangas. Maalissa Dominik Hrachovina on pelannut molemmat ottelut.

SaiPalta sivussa alkupeleistä on ollut kapteeni Ville Koho, Tapparalta Alexander Bonsaksen.

Tero Aalto (Kuva: Mikko Pylkkö)