Perjantai 21.2. 18:30 VS.

Tappara voittanut Sportin jo kolmesti

Perjantai 15.12. 18:30 VS.

Tappara on voittanut Vaasan Sportin tällä kaudella jo kolme kertaa. Jouluun on vielä aikaa, mutta perjantaina joukkueilla on jo tämän kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen. Tappara yrittää hakea neljättä Sport-voittoaan tällä kertaa Vaasasta.

Joukkueiden kaksi ensimmäistä peliä pelattiin Hakametsässä, Tappara voitti ne kummatkin jatkoajalla, ensin 5-4, sitten 1-0. Kolmas peli oli Vaasassa, missä Tappara oli parempi maalein 5-2.

Keskinäisten pelien tulokset heijastuvat myös sarjataulukossa. Tappara on toisena 10 pistettä Kärppien perässä. Sport taas on toiseksi viimeisenä ja matkaa viimeisen pudotuspelipaikkaan on jo 12 pistettä. Tapparan ja Sportin välille on kasvanut jo 27 pisteen syvyinen kuilu.

Kumpikin joukkue voitti edellisen pelinsä keskiviikkona. Sport sai vastaansa lähes suoraan CHL-lennolta tulleen JYPin ja voitti kotonaan 4-2. Se oli sille toinen peräkkäinen voitto kuuden tappion jälkeen. Tappara puolestaan otti KooKoosta neljännen voittonsa peräkkäin voittamalla 3-0.

Sport on hakenut muutosta huonosti sujuneeseen kauteensa kokoonpanomuutoksillakin. Andrew Kozek tuli ja sai jo mennäkin. Sisään on tullut myös William Wrenn. Ville Viitaluoma on lähtenyt. Toiseksi maalivahdiksi on tullut Jonathan Iilahti ja Rasmus Rinne on saanut mennä.

Vaasalaisten paras maalintekijä ja pistemies on Markus Nenonen 13+11=24. Toiseksi tehokkain on puolustaja Joni Tuulola 4+16=20. Tehokkaasti pelannut Michael Parks on ollut loukkaantuneena, samoin toinen pohjoisamerikkalainen Sam Povorozniouk. Maalissa ykkösvahti on Mika Järvinen.

Tapparasta Jere Karjalainen teki keskiviikkona kauden 13. maalinsa. Kultakypärä on Kristian Kuuselalla 5+18=23. Maalissa Dominik Hrachovina torjui keskiviikkona kauden neljännen nollapelinsä, mutta sitä ennen Christia Heljanko torjui kolmessa pelissä. Jukka Peltola, Mikko Lehtonen ja Niko Mikkola ovat perjantainakin maajoukkuetehtävien vuoksi poissa. Tomáš Záborský kuitenkin palannee kokoonpanoon keskiviikon henkilökohtaisen syyn poissaolon jälkeen.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)