Tapparakin päästetään pois tauolta

Perjantai 17.11. 18:30 VS.

Liigassa pidettiin maaottelutauko, jonka päättymisen jälkeen lähes jokainen joukkue on jo jatkanut runkosarjakauttaan, jotkut jopa kahdenkin ottelun verran. Tapparaa on pidetty köysissä vielä perjantaihin saakka, mutta nyt sekin saa päättää puolentoista viikon mittaisen pelitaukonsa.

Tauko päättyy koreasti paikallispeliin, jossa isännöintivuorossa on Ilves. Kyseessä on kauden kolmas paikallispeli; kaksi aiempaa Tappara on voittanut yhteismaalein 11-1 (3-0 ja 8-1). Ilveksellä luulisi siis olevan vähän jäänyt kiukkua hampaankoloon niistä peleistä.

Ilves ehti myös palata tauolta jo tiistaina. Silloinkin se pelasi kotiottelun, jossa vastassa oli sarjataulukon ykkönen Kärpät. Sarjajohtaja voitti pelin 2-0. Se oli Ilvekselle kolmas peräkkäinen tappio. Ilves on taulukossa toiseksi viimeisenä sijalla 14, matkaa alempaan playoff-viivaan on jo kahdeksan pistettä.

Tappara palaa tauoltaan kahdeksan Liiga-voiton putkessa. Putken sisään mahtuu kaksi CHL-peliä, joissa voitto ja tappio. Tappara ei ole jäänyt kertaakaan ilman sarjapisteitä Liigassa viimeiseen 12 otteluun. Sarjataulukossa hyvä jakso on nostanut sen kärkikolmikkoon. Pelin enemmän pelannut Kärpät on kahdeksan pisteen päässä.

Tauon aikana Ilvekseen pelaaja, Tapparasta pois

Ilves hankki tauon aikana kanadalaispakki Mark Floodin, joka pelasi ensimmäisen pelinsä tiistaina. Edelliseen Tappara-matsiin verrattuna naapuri on vahvistanut myös maalivahtiosastoaan Riku Heleniuksella. Tapparassa suunta tauolla oli vain ulospäin, kun Jarno Kärki päätti palata takaisin Poriin.

Ilves palasi tauolta vapaana loukkaantumisista. Samoin Tappara lähti omalle tauolleen ilman sivussa pitäviä vammoja. Tauon aikana vakiokokoonpanon miehistä Jukka Peltola, Niko Mikkola ja Mikko Lehtonen pelasivat Leijonien riveissä Karjala-turnauksessa.

Pistepörssissä tamperelaisjoukkueiden tehokkain pelaaja on Ilveksen Eemeli Suomi, joka on kerännyt pisteet 8+9=17. Hän on myös joukkueensa paras maalintekijä. Perässä on Teemu Rautiainen, jolla on 15 pistettä. Vasta 12 peliä pelannut Ville Meskanen on tehnyt jo kuusi maalia ja kasannut yhteensä 12 pistettä. Puolustajista tehokkain on kuusi syöttöpistettä saalistanut Valtteri Viljanen.

Puolustajien tehoissa onkin iso ero Tapparan eduksi. Ilves pakit ovat tehneet yhteensä viisi maalia (kolme pakkia onnistunut maalinteossa) ja 24 tehopistettä. Tappara-pakit ovat tehneet yhteensä 14 maalia ja 48 pistettä.

Tapparan tehokkaimmat pakit ovat 9 pisteen Aleksi Salonen, Otso Rantakari ja Mikko Lehtonen. Joukkueen kyltakypärä ja paras maalintekijä on kuitenkin 8+7=15 kerännyt Jukka Peltola. Samassa yhteispistemäärässä on myös Kristian Kuusela, ja heidän takanaan 13 pisteessä Otto Rauhala.

Maalivahdeista Riku Helenius on pelannut Ilveksellä tauon molemmin puolin, mutta myös pitkään sivussa ollut Antti Lehtonen on toipunut. Viimeksi Tapparaa vastaan pelasi kolmas kassari Markus Ruusu. Tapparasta Dominik Hrachovina on pelannut yhtä peliä vajaat kaikki matsit. Christian Heljanko on pelannut urallaan yhden liigapelin eikä vielä ole päästänyt maalia.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)